Week van de vrijwilliger

De Week van de Vrijwilliger loopt van 27 februari tot 6 maart 2022.

De Week van de Vrijwilliger is een Vlaams initiatief, georganiseerd door het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk. Met deze week stimuleren ze steden, gemeenten en organisaties om aandacht te besteden aan vrijwilligers. Zo geven ze het vrijwilligerswerk een boost.

Ook in Mechelen is dit dus het moment dat we vrijwilligers en organisaties met elkaar verbinden. Want Mechelse vrijwilligers maken het verschil. Ze zetten zich belangeloos in voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor veel voorzieningen en instellingen, zoals ziekenhuizen, zorgcentra, welzijnsorganisaties en scholen. Maar ook in de buurten en het verenigingsleven zorgen vrijwilligers voor verbondenheid tussen mensen.

In 2022 zetten we Mechelse vrijwilligersorganisaties in de kijker. 

Met de raamstickercampagne "Waar (fiere) vrijwilligers blijven plakken ", vrijwilligersbeurs, een vormingsaanbod, nieuwsbrieven en onze aanwezig op Mechelse activiteiten met “het Vrijwilligerspunt komt naar je toe” ondersteunen we vrijwilligerswerk in Mechelen. Het jaarprogramma vind je hier

 

Proefvacatures aanmelden voor Wéldoeners

Tijdens de Week van de Vrijwilliger 2022 willen Radio 2 en Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk 1000 Wéldoeners laten proeven van vrijwilligerswerk. Van zondag 27 februari tot zondag 6 maart zullen geïnteresseerde Wéldoeners kunnen kiezen uit verschillende vrijwilligersopdrachten van twee uren. Kan jij een Wéldoener gebruiken? Bedenk als organisatie een proef-vrijwilligersvacature en registreer deze alvast op weldoener.be, misschien kom je er wel mee op Radio 2. Wil je zelf als Wéldoener aan de slag? Vul op weldoener.be je emailadres in.