Week van de vrijwilliger

De Week van de Vrijwilliger van 25 februari tot 5 maart 2023

De Week van de Vrijwilliger is een Vlaams initiatief, georganiseerd door het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk. Met deze week stimuleren ze steden, gemeenten en organisaties om aandacht te besteden aan vrijwilligers. Zo geven ze het vrijwilligerswerk een boost.

Iedereen vrijwilliger

Ook in Mechelen is dit dus het moment dat we vrijwilligers en organisaties met elkaar verbinden. Want Mechelse vrijwilligers maken het verschil. Ze zetten zich belangeloos in voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor veel voorzieningen en instellingen, zoals ziekenhuizen, zorgcentra, welzijnsorganisaties en scholen. Maar ook in de buurten en het verenigingsleven zorgen vrijwilligers voor verbondenheid tussen mensen. Wie je ook bent of wat je ook doet, als vrijwilliger kan jij het verschil maken. 

Raamstickeractie

Met de raamstickercampagne "Hier blijven vrijwilligers plakken” zetten we het Mechelse vrijwilligerswerk in de kijker. Deze succesvolle actie krijgt ook dit jaar een vervolg. Werk jij met vrijwilligers? Laat het zien. Haal je sticker op in het Huis van de Mechelaar, het Sociaal Huis, het Predikheren, of aan de balie van UiT in Mechelen.

Start inschrijvingen Vrijwilligersbeurs

Wil je snel kennismaken met de welke mogelijkheden er in Mechelen zijn? Maak kennis met het Mechelse vrijwilligerswerk op de Vrijwilligersbeurs die plaatsvindt op donderdag 11 mei op de Grote Markt. Wil je deelnemen met jouw organisatie? De inschrijvingen zijn open.

Het vrijwilligerspunt komt naar je toe

In Mechelen zorgt het Vrijwilligerspunt ervoor dat organisaties en (toekomstige) vrijwilligers elkaar makkelijk vinden. Kennismaken met het Vrijwilligerspunt en wat we doen kan op zaterdag 4 maart tussen 10 en 12u. Je vindt ons tijdens de zaterdagmarkt op de Grote Markt, aan het standbeeld van Opsinjoorke.

Proeven van vrijwilligerswerk met Wéldoeners

Tijdens de Week van de Vrijwilliger 2023 willen Radio 2 en Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk 1000 'Wéldoeners' laten proeven van vrijwilligerswerk.