Week van de vrijwilliger

2 tot 10 maart 2024

De Week van de Vrijwilliger is een Vlaams initiatief, georganiseerd door het Vlaams Steunpunt vrijwilligerswerk. Met deze week stimuleren ze burgers, steden, gemeenten en organisaties om aandacht te besteden aan vrijwilligerswerk. Zo geven ze vrijwilligers en vrijwilligerswerk een boost.


‘Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis’

Dit jaar word je tijdens de Week van de Vrijwilliger uitgedaagd om op ontdekking te gaan. Starten met vrijwilligerswerk is een groot avontuur vol met ontmoetingen, nieuwe ervaringen, het ontdekken van nieuwe sectoren en organisaties. Ook in Mechelen zijn de mogelijkheden eindeloos. Start jij jouw ontdekkingsreis tijdens de Week van de Vrijwilliger?


Ga op ontdekking in Mechelen. Doe mee aan een van de activiteiten.

Infosessie: Ontdek vrijwilligerswerk

Je kan meer dan je denkt. Zet jij jouw talenten binnenkort in als vrijwilliger? Wil je jouw interesses verder uitdragen of er nieuwe ontdekken? Wil je een nuttige bijdrage leveren, nieuwe mensen leren kennen, actief blijven? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou. Er zijn in Mechelen heel wat mogelijkheden. Tijdens deze infosessie geven we je een korte introductie in vrijwilligerswerk. Wat is het, wat zijn de voordelen en vooral: hoe begin je eraan? We zorgen voor een interactieve sessie met veel voorbeelden en ruimte voor vragen.

We organiseren deze infosessie op twee momenten. Eén keer in Het Predikheren en één keer in het Wijkhuis in Battel. Deelnemen is gratis.

Voor de sessie op dinsdag 27 februari hoef je niet in te schrijven. Voor de sessie op woensdag 6 maart schrijf je in via vrijwilligerspunt@mechelen.be.

Het Vrijwilligerspunt komt naar je toe

zaterdag 9 maart – 10 tot 12u – Grote Markt (aan Opsinjoorke)

Het Vrijwilligerspunt zorgt ervoor dat organisaties en (toekomstige) vrijwilligers elkaar makkelijk vinden. Kom kennismaken met het Vrijwilligerspunt op de zaterdagmarkt, stel je vraag over vrijwilligerswerk, ontdek wat wij doen en wat jij kan doen. Je vindt ons tijdens de zaterdagmarkt op de Grote Markt, aan het standbeeld van Opsinjoorke.

Wéldoeners

zaterdag 2 tot zondag 10 maart - bij verschillende organisaties - Meer informatie

Wil je wel eens proeven van vrijwilligerswerk, ervaren of een bepaalde opdracht of organisatie iets voor jou is? Doe mee aan de campagne Weldoeners, kies een vacature uit voor een korte opdracht van 2 uren en maak kennis met de mogelijkheden. Wie weet wil je wel meer.

Wéldoeners is een samenwerking tussen radio2 en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.


Bedank jouw vrijwilligers

De Week van de Vrijwilliger is ook het ideale moment om jouw vrijwilligers nog eens te bedanken voor hun dagelijkse inzet. Zin om jouw vrijwilligers in de bloemetjes te zetten? Op de website van o.a. het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerspunt kan je geschenken bestellen of digitale wenskaarten versturen.


Doet jouw organisatie mee aan de Vrijwilligersbeurs in april?

In 2024 komt de Vrijwilligersbeurs terug naar de Grote Markt. Op 23 april 2024 krijgen vijftig organisaties de kans om zich voor te stellen aan toekomstige vrijwilligers. We geven de beurs een prominente plaats in het centrum van onze stad op de Grote Markt. Zo geven we vrijwilligersorganisaties en het vrijwilligerswerk nog meer zichtbaarheid.

Doen jullie mee als standhouder? Vanaf 2 maart kan je via deze pagina inschrijven.