boekenruilkastje

Lees je graag? Dan is een boekenruilkastje zeker iets voor jou. Het idee is supersimpel; je neemt een boek uit het kastje en zet een ander boek in de plaats. Zo ontdek je zelf nieuwe boeken en kan je op jouw beurt een buur verrassen met een boek waar je zelf heel hard van genoot. Het is een leuk extraatje om een buurt wat aangenamer te maken.

Vraag jouw boekenruilkastje aan

Wat is een boekenruilkastje?

Een boekenruilkastje is een klein houten huisje met een deurtje. Met een likje verf geef je het kastje een persoonlijke touch.

Een boekenruilkastje in jouw buurt?

Een boekenruilkastje is niet zo groot. Bij de meeste gevels is het dus geen probleem om het op te hangen. Heb je een klein parkje of een stukje groene ruimte in jouw straat? Dan kan ook dat een goeie plek zijn voor een boekenruilkastje op een paal.

Wie kan een boekenruilkastje aanvragen?

Iedereen kan een boekenruilkastje aanvragen. De aanvraag gebeurt door een groepje van drie buren, de peters en meters van het boekenruilkastje. Ze zijn het aanspreekpunt voor de stad, ze zorgen ervoor dat buren weten dat er een boekenruilkastje in de buurt staat en ze stimuleren andere buren om het kastje te gebruiken. Ze zorgen ook voor het onderhoud en de netheid van het kastje. Het reglement voor de aanvraag van een boekenruilkastje vind je onderaan deze pagina.

Hoe vraag je een boekenruilkastje aan?

Vraag jouw boekenruilkastje aan

Als je aanvraag volledig is, nemen we contact met je op.

  • Picknickbank
  • Regenboog picknickbank
  • Gevelbank bij buurtbewoners
  • Boekenruilkastje