Ondernemen

Mechelen heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een ondernemersstad. Dankzij onze centrale ligging, investeringen in de stad en onze ondernemersvriendelijke dienstverlening zijn de resultaten zichtbaar. Mechelen telt steeds meer bedrijven, het aantal arbeidsplaatsen neemt jaarlijks toe en we vallen in de prijzen bij VOKA en Unizo.

Tegelijk weten we dat er nog heel wat uitdagingen zijn om dit ondernemerschap verder te versterken en willen graag met jullie nadenken hoe we deze uitdagingen kunnen aanpakken.

Mechelen Superstad?

Op 23 april nodigde Stad Mechelen iedereen uit op 'Mechelen Superstad?' om samen na te denken over de thema's armoede, mobiliteit en ondernemen in onze stad. Het werd een boeiende avond vol inspiratie, dialoog en 2800love.

Eerst praatte hoofd van Telenet for Business Martine Tempels over haar ervaringen als onderneemster. Tijdens de workshop gingen we zelf aan de slag aan de hand van 7 thema’s: economische leegstand, optimalisatie openbare ruimte en handelsruimten, aantrek bedrijven, begeleiding van startende en bestaande ondernemingen, circulaire en duurzame economie in een slimme stad en de mismatch tussen werklozen en openstaande vacatures op de arbeidsmarkt.

 

Zie hier het resultaat

 

Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief:

Schrijf je in