Gevelbanken en picknicktafels

Met een gevelbank of een picknicktafel geven we Mechelse buren een kans om kennis te maken met elkaar, te aperitieven in het zonnetje of om gewoon wat bij te babbelen. Er zijn er al trouwens al heel wat te vinden in onze stad. Je kan ook altijd nog een gevelbank of picknicktafel aanvragen.

Ik wil een gevelbank of picknicktafel

Wat is een gevelbank?

Een gevelbank is iets heel simpel, twee inklapbare beugels aan de gevel van een huis en een plank. De bank is eigendom van de buurt, alle buren mogen ze gebruiken. De beugels kan je snel inklappen als je ze niet gebruikt of als er iemand in een rolstoel of met een kinderwagen langskomt.

Een picknicktafel in jouw straat?

Heb je een stukje openbare ruimte in je straat? Dan is dat misschien de perfecte plek om een picknicktafel te zetten. In tegenstelling tot de gevelbanken kan je de picknicktafel gewoon laten staan. De picknickbanken zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Wie kan een gevelbank of picknicktafel aanvragen?

We willen buren zo veel mogelijk kansen geven om samen te komen. Het gevoel van verbondenheid haal je vooral uit een goed contact met je buren. De bank verlaagt de drempel om samen te komen. Want en babbel met de buren is voor heel wat mensen een van de leukste momenten op een zonnige zomerdag.

Iedereen kan een gevelbank of picknicktafels aanvragen. De aanvraag gebeurt door een groepje van drie buren, de peters en meters van de gevelbank. Ze zijn het aanspreekpunt voor de stad en stimuleren andere buren om de bank te gebruiken. Ze zorgen ook voor het onderhoud en een goede toegankelijkheid van het voetpad.

Hoe vraag je een gevelbank of picknicktafel aan?

Je aanvraag doe je via het webformulier. Als je aanvraag volledig is, nemen we contact met je op. Met behulp van een handleiding kan je de bank makkelijk zelf plaatsen samen met je buren.

Niet zo handig? Dan helpen wij je met plezier. Je kan je voorkeur aangeven in het webformulier

Ik wil een gevelbank of picknicktafel

Wat kost het?

Een gevelbank of een picknicktafel aanvragen is gratis. Er is wel een beperking in beschikbaarheid per jaar.

Gevelbanken en picknicktafels in jouw buurt

Je vindt al heel wat gevelbanken en picknicktafels in onze stad. Misschien hangt er wel een gevelbank in jouw buurt of staat er een picknicktafel achter de hoek. De gevelbanken en picknicktafels mogen door iedereen gebruikt worden.

  • Picknickbank
  • Regenboog picknickbank
  • Gevelbank bij buurtbewoners
  • Boekenruilkastje