Speciaal fiets- en voetpadenteam aan de slag

Problemen aan fiets- en voetpaden? Geef het door!

Binnen de uitvoeringsdiensten van de stad gaat een speciaal fiets- en voetpadenteam aan de slag. Dit team volgt meldingen over gebreken of hindernissen aan fietspaden en voetpaden nauw op en kan op korte termijn kleine ingrepen doen.

Taken van het fiets- en voetpadenteam zijn enerzijds kleine structurele aanpassingen (boorden verlagen, klinkers nivelleren, putten opvullen) en anderzijds het proper houden van fiets- en voetpaden (onkruid verwijderen, overhangende takken snoeien of zout strooien bij ijzel). Als laatste is er ook een fietstechnieker, die allerlei herstellingen of aanpassingen uitvoert (zoals het herstellen van kapotte fietskluizen of het aanleggen van schuine goten voor rolstoelgebruikers).

Meld problemen

Problemen aan het openbare domein kan je al een tijdje online doorgeven via mechelen.be/meldingen. Maar vanaf nu staat achter de schermen een speciaal onderhoudsteam klaar. Zij geven voorrang aan meldingen over fiets- en voetpaden. 

We streven ernaar om alles wat met netheid te maken heeft binnen de twee dagen op te lossen. Bij andere, structurele problemen zal het afhangen van de omvang en ernst van het probleem, maar ook hier zal de wachttijd beperkt worden. Fietsstad van Vlaanderen word je niet alleen door grote infrastructuurwerken uit te voeren, maar evengoed door kleine gebreken meteen aan te pakken. 

Met de bakfiets

Voor grote ingrepen komt het fiets- en voetpadenteam met de camionette ter plaatse, maar het team zal zich ook vaak per bakfiets door de stad verplaatsen. 

Iedereen kan problemen melden via het meldingsformulier op de website of telefonisch via 0800 20 800.