Conversatietafels

Conversatietafels zijn praatgroepen waar anderstaligen en Nederlandstaligen elkaar ontmoeten. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten Mechelaars met een andere taal en cultuur. In Mechelen zijn er verschillende mogelijkheden.


't Klapgat

Doelgroep: Anderstaligen met een basiskennis van het Nederlands (18+)

't Klapgat is een conversatietafel of praatcafé waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun 'buren' met een andere taal en cultuur. Een conversatietafel is geen Nederlandse les. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat wanneer je wil. Er is educatief en didactisch materiaal voorhanden, maar deelnemers kiezen zelf waarover ze wel of niet praten. Deelnemen is gratis.

Helaas zijn momenteel alle plaatsen bezet. 
Wil je toch een plaats reserveren? Geef dan je naam en telefoon door aan onze contactpersoon. Wanneer er een plaats vrij is nemen we contact met je op.

Wanneer?
Elke vrijdagnamiddag van 13.00u tot 15.00u, behalve op feestdagen en in schoolvakanties.

Waar?
Sociaal Huis
Remisezolder, Lange Schipstraat 27, Mechelen

Contact
Isabel De Schryver
T  0474 79 26 81
E isabel.deschryver@mechelen.be

’t Klapgat is een initiatief van Stad Mechelen.


Welcome in Mechelen

Iedereen die in een informeel sfeer Nederlands wil oefenen, is welkom op de oefenavonden van Welcome in Mechelen. Bij een kopje koffie of thee praten we in kleine groepjes van Nederlandstaligen en anderstaligen over allerlei onderwerpen. Af en toe nodigen we een gastspreker uit of organiseren we een thema-avond. We maken tijd voor hulp bij huiswerk, zowel voor kinderen als volwassenen. Je hoeft niet in te schrijven. Deelnemen is gratis.

Wanneer?
Elke dinsdagavond van 19.30u tot 21u, ook in de schoolvakanties.

Waar?
Dienstencentrum Den Deigem, Karmelietenstraat 13, Mechelen.

Contact
T 0456 29 89 95
E welcome.in.mechelen@gmail.com