samen leren.jpg

Conversatietafels

Conversatietafels zijn praatgroepen waar anderstaligen en Nederlandstaligen elkaar ontmoeten. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten Mechelaars met een andere taal en cultuur. In Mechelen zijn er verschillende mogelijkheden. 

Den Babbeel

Doelgroep: Anderstaligen met een basiskennis van het Nederlands (18+)

Begin november start er een nieuwe conversatietafel op in Mechelen(-Zuid): Den Babbeel in Dienstencentrum Den Abeel. Voortaan kan er in Mechelen dus niet alleen op donderdagavond en vrijdagnamiddag in ’t Klapgat Nederlands geoefend worden, maar ook op woensdagavond in Den Babbeel! Meer informatie kunnen jullie vinden in deze folder.

De bijeenkomsten van Den Babbeel starten op woensdag 9 november en gaan telkens door van 19u tot 21u in Dienstencentrum den Abeel, Jozef Verbertstraat 61, 2800 Mechelen.

Contact
Vormingplus regio Mechelen
Hanswijkstraat 74
T  015 43 21 20
E  regiomechelen@vormingplus.be
W www.vormingplus-regiomechelen.be

't Klapgat

Doelgroep: Anderstaligen met een basiskennis van het Nederlands (18+)

't Klapgat is een ontmoetings- en taalcafé voor anderstaligen met een basiskennis van het Nederlands. Op een vrijblijvende manier kan je Nederlands leren met de hulp van Nederlandstalige vrijwilligers. ' t Klapgat wordt georganiseerd door Vormingplus regio Mechelen, in samenwerking met de stad Mechelen, Agentschap Integratie en Inburgering, CBE - Open School. 't Klapgat is elke donderdagavond open (niet tijdens schoolvakanties) van 19 tot 21.30u en gaat door in het lokaal dienstencentrum De Rooster - Klein Begijnhof 16.

Contact
Vormingplus regio Mechelen
Hanswijkstraat 74
T  015 43 21 20
E  regiomechelen@vormingplus.be
W www.vormingplus-regiomechelen.be

Babbelbar

De Babbelbar is een praatcafé in Mechelen waar anderstaligen en Nederlandstaligen in dezomervakantie de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een caféconcept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wilt. Er is educatief en didactisch materiaal voorhanden, maar de deelnemers kiezen zelf waarover ze wel of niet praten.

De Babbelbar vindt elke donderdagavond plaats vanaf 25 juni tot en met 27 augustus van 19u tot 21u in De Lage Drempel, Onze-Lieve-Vrouwestraat 43, 2800 Mechelen.

Contact 
delagedrempel@telenet.be 
015 34 43 77

TAMTAM - Nederlands oefenen voor vrouwen

Doelgroep: Anderstalige vrouwen.
Anderstalige vrouwen oefenen samen met Vlaamse vrijwilligsters het Nederlands. Alle nationaliteiten zijn welkom.

Wanneer?
Woensdagvoormiddag van 9.30u tot 11.30u. We oefenen lezen, schrijven, spreken en luisteren in niveaugroepen.
Donderdagvoormiddag van 9.30u tot 11.30u. We doen allerlei activiteiten: conversatie, gezelschapsspelletjes spelen, uitstapjes maken in Mechelen,... Zo leren we elkaar kennen en oefenen we op een spontane manier het spreken in het Nederlands.

Waar?
Jeugdcentrum ROJM, Battelsesteenweg 50, Mechelen

Contact
T  015 31 37 62 
M 0484 05 28 71 (Imelda)
E imeldajanssens@telenet.be

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: