samen leren.jpg

Conversatietafels

Conversatietafels zijn praatgroepen waar anderstaligen en Nederlandstaligen elkaar ontmoeten. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten Mechelaars met een andere taal en cultuur. In Mechelen zijn er verschillende mogelijkheden. 

 

 't Klapgat 

Doelgroep: Anderstaligen met een basiskennis van het Nederlands (18+)

't Klapgat is een conversatietafel of praatcafé waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun 'buren' met een andere taal en cultuur. Een conversatietafel is geen Nederlandse les. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat wanneer je wil. Er is educatief en didactisch materiaal voorhanden, maar deelnemers kiezen zelf waarover ze wel of niet praten. Anderstaligen hoeven niet in te schrijven en deelnemen is gratis. Nederlandstaligen melden zich eerst aan als kandidaat vrijwilliger bij Vormingplus of het Sociaal Huis.

’t Klapgat gaat door op 2 locaties in Mechelen:

 't Klapgat De Rooster

Wanneer?
Elke donderdagavond van 19u tot 21.30u, behalve op feestdagen en in schoolvakanties.

Waar?
Dienstencentrum 'De Rooster', Klein Begijnhof 16, Mechelen.

Contact
Kathleen Clerbout
T 015 44 41 10
E kathleen.clerbout@vormingplus.be  

’t Klapgat de Rooster is een initiatief van Vormingplus regio Mechelen i.s.m. Stad Mechelen, Agentschap Integratie en Inburgering, CVO en CBE.

't Klapgat Sociaal Huis

Wanneer?
Elke vrijdagnamiddag van 13.00u tot 15.30u, behalve op feestdagen en in schoolvakanties.

Waar?
Sociaal Huis Mechelen Remisezolder, Lange Schipstraat 27, Mechelen

Contact
Kathleen Van Dijck
T 015 45 33 11
E kathleen.vandijck@sociaalhuismechelen.be 

’t Klapgat de Rooster is een initiatief van Vormingplus regio Mechelen i.s.m. Stad Mechelen, Agentschap Integratie en Inburgering, CVO en CBE.

Top

 

Babbelbar

De Babbelbar is een praatcafé in Mechelen waar anderstaligen en Nederlandstaligen in dezomervakantie de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een caféconcept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wilt. Er is educatief en didactisch materiaal voorhanden, maar de deelnemers kiezen zelf waarover ze wel of niet praten. Anderstaligen hoeven niet in te schrijven en deelnemen is gratis. Nederlandstaligen melden zich eerst aan als kandidaat vrijwilliger bij De Lage Drempel.

Wanneer?
Elke donderdagavond vanaf 28 juni tot en met 30 augustus van 19u00 tot 21u00. Je kiest zelf hoe laat je komt.

Waar?
In De Lage Drempel, Onze-Lieve-Vrouwestraat 43, 2800 Mechelen.

Contact
E delagedrempel@telenet.be
T 015 34 43 77

Top

  

TAM TAM - Nederlands oefenen voor vrouwen

Wil je Nederlands oefenen? Maak je graag kennis met vrouwen uit andere culturen? Dat kan bij TamTam. Elke donderdag praten Vlaamse vrouwen met jou over leuke thema’s. Eén keer per maand maken we samen een wandeling in Mechelen. We bezoeken dan de kathedraal, een museum, een park … En af en toe maken we een uitstap: naar Brussel, Antwerpen, Lier… Wij maken het gezellig en helpen je om je Nederlands te verbeteren.

Wanneer?
Woensdagvoormiddag van 9.30u tot 11.30u, niet tijdens schoolvakanties. We oefenen lezen, schrijven, spreken en luisteren in niveaugroepen.
Donderdagvoormiddag van 9.30u tot 11.30u, niet tijdens schoolvakanties. We doen allerlei activiteiten: conversatie, gezelschapsspelletjes spelen, uitstapjes maken in Mechelen,... Zo leren we elkaar kennen en oefenen we op een spontane manier het spreken in het Nederlands.

Waar?
Jeugdcentrum ROJM, Battelsesteenweg 50, Mechelen

Contact
T  015 31 37 62 
M 0484 05 28 71 (Imelda)
E imeldajanssens@telenet.be

 Top

 

Babbelbib

Zin om samen Nederlands te oefenen? Alle ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar zijn welkom. De organisatoren voorzien opvang voor de kinderen.

De Babbelbib is een samenwerking tussen de stedelijke bibliotheek en De Nieuwe Weg vzw.

Wanneer?
Elke vrijdag, niet in juli en augustus, van 13u tot 15u

Waar?
Bibliotheek Mechelen, Moensstraat 19, 2800 Mechelen

Contact
T  015 27 64 26 
denieuweweg@skynet.bewww.inloopteams-antwerpen.be  

Top

Zelf iets organiseren?

Iets op poten zetten, vraagt wel wat inspanning.

Alle hulp is hierbij welkom, dat begrijpen we.

De stad ondersteunt vele projecten met: