Faces and Voices – een internationale workshop voor vrijwilligers in beeld en stem

Vrijwilligers zijn in vele sectoren actief in Mechelen. We geven hen graag een stem en een gezicht. Vrijwilligers krijgen een plek in ons stadsmagazine De Nieuwe Maan, op sociale media, in digitale nieuwsbrieven, op onze website ...

Stad Mechelen, Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk (VSVW) en het Centre for European Volunteering (CEV) organiseerden vorig jaar een interactieve workshop onder begeleiding van de Schotse verhalenverzamelaar George Thomson. 15 Mechelse vrijwilligers participeerden. Deze workshop werd nog in 9 andere landen georganiseerd, zo verzamelden CEV en George Thomson meer dan 150 portretten van vrijwilligers uit alle hoeken van Europa. Elk van de deelnemende vrijwilligers vertelt op ongedwongen en intuïtieve wijze een eigen uniek vrijwilligersverhaal in maximaal 2 minuten.

De verhalen en portretten van de Mechelse vrijwilligers kan je hier beluisteren en bekijken. Want deze vrijwilligers maken Mechelen mee tot een warme zorgzame stad. Wil je ook de andere Europese verhalen beluisteren? Dan kan dat op deze website. Veel kijk- en luisterplezier.

Foto's genomen door George Thomson