Afspraken Winterburendag

Enkel je eigen straat of woonblok

Een bewoner schrijft zijn/haar/hun straat/woonblok in voor Winterburendag. Een bewoner kan alleen de straat/woonblok inschrijven waar hij/zij/die zelf woont. Een andere straat/woonblok inschrijven kan dus niet. Woon je in een heel lange straat? Zoals de Leuvensesteenweg, de Koning Albertstraat of de Hombeeksesteenweg, dan kan je ook een deel van de straat inschrijven. Ook grote woonblokken met meer dan 50 personen kunnen ervoor kiezen om in aparte groepen in te schrijven.

Eén inschrijving per straat

Elke straat kan maar één keer inschrijven. Op deze pagina kan je vooraf controleren of je straat al ingeschreven. Is je straat toch dubbel ingeschreven, dan laten we jou zo snel mogelijk iets weten. Voor lange straten maken we een uitzondering op deze regel. Ook grote woonblokken waar meer dan 50 personen wonen, kunnen hun Burendag opsplitsen.

Shoptegoed van 25 euro bij Oxfam Wereldwinkel

Alle deelnemende straten kunnen aankopen doen voor een bedrag van 25 euro bij de Oxfam Wereldwinkel Mechelen Centrum in de Hoogstraat 59. We werken niet met een papieren waardebon, maar met een lijst die we bezorgen aan de winkelmedewerkers van Oxfam. Bij vertoon van de identiteitskaart (van de organisator) en met vermelding van de deelnemende straat kan je dan je aankopen doen. 

Koop je voor minder dan 25 euro? Dan heb je geen recht op terugbetaling van het resterende bedrag, niet in geld en niet in een waardebon. Twee of meerdere straten die samen Winterburendag willen organiseren mogen cumuleren om gezamenlijk aankopen te verrichten.

Geen BEN of andere subsidies

Winterburendag komt niet in aanmerking voor een aanvraag tot buurtengagementsnetwerk (BEN).