Waloween 2022

De vijftiende editie, wat een feest!

Waloween is een heuse traditie in Walem, waar op de laatste zaterdag van oktober alle lokale heksen, spoken en andere griezels van zich laten horen. 

Na 2 afgelastingen de voorbije jaren was de Dorpsraad Walem er vast van overtuigd dat het derde keer goede keer zou zijn. Kosten noch moeite werden gespaard, en na heel wat uren opbouwen stroomden de eerste deelnemers rond 18u al samen aan De Zonnebergen voor de warmste Waloween ooit. Na het aanbrengen van een laagje schmink en toevoegen van verkleedkledij en accessoires stonden de tientallen vrijwilligers klaar om er een feest van te maken.

De sfeer zat goed en om 19u vertrok de stoet langs het gekende parcours. Na het bewonderen van versierde gevels en tuinen kwamen de deelnemers terug aan bij de brandplaats waar het Waloweenlied uit vele monden weerklonk en het echte feest kon losbarsten.

De heks kreeg gratie en danste feestelijk met de beul terwijl een vuurspuwer het vreugdevuur aanstak. 

Na de feestelijkheden aan de brandplaats keerden de honderden deelnemers terug naar de speelplaats van De Zonnebergen waar nog genoten werd van een unieke vertoning met fluoriserende paddestoelen, zeepbellen en rook, en de verklede kinderen een goodiebag kregen en langsgingen bij de balonnenclown. Terwijl de jongste generatie de beentjes losgooide op de kinderfuif genoten de (groot-)ouders van een glaasje.

Deze vijftiende editie gaat de geschiedenisboeken in als de meest geanimeerde, warmste en misschien wel leukste Waloween, bij een jubileum mag het al eens wat meer zijn!

Dank aan alle vrijwilligers om mee te bouwen aan dit mooie evenement. Aftellen nu naar 28 oktober 2023, dan vieren de Walemse heksen opnieuw feest!