Sinte-Mette Battel

De Sinte-Mettestoet in Battel is dit jaar zeer vlot verlopen. Gelukkig was het mooi weer. We mochten iets meer dan 200 mensen verwelkomen, wat meer is dan de 180 van de vorige keer. De helft waren kinderen. Onze oudste deelnemer was Jos, 80 jaar en de jongste een baby van 7 weken! Iedereen kwam goed op tijd: de reuzen, onze Sint-Maarten, de politie en de bezoekers. Als leuke verrassing kwam ook de Bellemadam opdagen. De stoet is op tijd vertrokken met de reuzen vooraan. Onderweg hield de stoet even halt om de chocolaatjes uit te delen. Na een klein uurtje was de stoet dan terug en waren de pannenkoeken, de chocomelk en de glühwein warm. De reuzen hebben nog een dansje gedaan op het lied van Sinte-Mette, gezongen door de kinderen en zijn dan kort daarna vertrokken. Ondertussen begon de tombola. We hebben 20 kinderen kunnen blij maken met een leuk speelgoedje. En daarna kregen alle kinderen nog een appel en een peer. Tegen 17 uur vertrokken de meeste mensen weer naar huis en zijn we aan de opruim begonnen.

Team Battel kon dit jaar rekenen op de hulp van de vereniging Battel Boegeert die voor de catering heeft gezorgd, het genootschap van de reuzen, school De Ark en enkele vrijwillige mama's en papa's.

Ik wil het stadsbestuur heel erg bedanken voor de nodige inspanningen om dit mogelijk te maken voor de mensen in Battel. Dat motiveert voor een volgende editie.