Na een fantastische editie van de Autoloze Zondag, en een annulatie van Waloween, was Sinte Mette de eerstvolgende activiteit van Dorpsraad Walem vzw.

Kleinschaliger, gespreider, maar evenzeer veel kans op ontmoeting. We bekennen vooraf toch ook twijfels te kennen. Covidgewijs is activiteiten organiseren vandaag heel erg moeilijk. Daarenboven waren we dit jaar te laat om de locatie waar kinderen op 11 november al blindelings naartoe wandelen, namelijk het Dorpshuis van Walem, te reserveren.

 

Maar we laten ons niet zomaar stoppen :-)

Een van de sterktes van de Dorpsraad Walem is dat we best oplossingsgericht en veerkrachtig zijn. We mogen met enige trots zeggen dat we grote en kleine moeilijkheden de afgelopen jaren in korte tijd weten op te lossen, en zo ook voor Sinte Mette. 

 

In onze zoektocht naar een centraal gelegen locatie in Walem, met toegang tot water, elektriciteit en sanitair kwamen we op het idee om ons aan het speelbos van basisschool De Zonnebergen te installeren. Vooraf, en zeker ook in de nabeschouwing, een geweldige locatie. Sinds eigenlijk al het ontstaan van de Dorpsraad is er steeds een goede verstandhouding en samenwerking geweest met het schoolteam van De Zonnebergen. Ook nu werd onze hulpvraag snel en positief beantwoord, en konden we onze stand opstellen op de school.

We starten nog met een panne van onze mixer voor de wafeldeeg die ons wat op vertraging bracht, maar ook daarvoor vonden we een oplossing dankzij het Walems netwerk waarop we als Dorpsraad kunnen terugvallen.

De eerste keer dat we met Sinte Mette lollywafels, warme chocomelk en jenever schonken in open lucht was alleszins een groot succes. Veel lachende gezichten, een ruime opstelling die de mogelijkheid bood om afstand te houden, en verschillende Sinte Metteliedjes maakten de voormiddag compleet. 

Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!