Rondom 't Veer - Jaarprogramma : culturele activiteit

De culturele activiteit vond plaats op zondagvoormiddag 22 mei, van 10u30 tot 12u15 in het Hotel Van der Valk. Er was een boottochtje voorzien vanaf de Haverwerf naar het Keerdok (héén en terug).  In Hotel Van der Valk stond een gids klaar die de geschiedenis van het zwemdok en de evolutie van het Hotel Van der Valk zal schetsen.

Er was reclame gemaakt voor de culturele actitiveit op de algemene flyer en door een digitale nieuwsflits. Voor de activiteit werd 5€ gerekend (boottochtje, rondleiding, drankje)

Er melden zich 26 personen aan op de Haverwerf.  Het was een stralende zonnige dag waardoor het boottochtje mooi meegenomen was. Aan het Keerdok wachtte de stadsgids Peter Meuris ons op. Het eerste luik van de rondleiding was een wandeling rond het gebouw. Peter gaf informatie over de bouwstijl en de overvloedige ornamenten en extra’s om de bouw lang te laten duren in de oorlogsjaren.  De rondleiding verliep vervolgens verder binnenshuis. Er kwamen heel wat verrassende weetjes ter sprake. Bovendien was voor meerdere bewoners dit een terugblik naar hun jeugdjaren.
De rondleiding werd afgesloten met een drankje op het zonnige terras van Hotel Van der Valk.

De activiteit was bijzonder geslaagd. Het aantal deelnemers was prima. Dit genre activiteit heeft in het verleden ook telkens een 25 personen gemobiliseerd. De informatie was degelijk en deskundig. Peter is dan ook een zeer goede stadsgids. Bovendien werd de informatie aangevuld met de toekomstige evolutie van het Keerdok.
Een fantastisch verhaal over een gestarte stadsontwikkeling.