Muziek in het Begijnhof

  1. Verloop van het evenement

 

Er werden 3 klassieke concertjes van ongeveer een uur gebracht in de Begijnhofkerk:

11u: Zomerbries, muziek uit het hoge noorden, door het blaasensemble Styx

14u: Back to the roots, aanstekelijke vintage melodieën, door het blaasensemble Styx

16u: Windkracht 10, virtuoze romantiek voor harmonie, door de blazers van het Mechels Kamerorkest (Conservatorium Mechelen)

Naar de 3 concertjes samen kwamen een 350-tal toehoorders.

 

In de tuin van het Moreelshuis (Moreelstraat 3) en de voor het verkeer afgesloten Moreelstraat werd een openluchtbar georganiseerd waar de concertbezoekers en buurtbewoners tussen 11 en 18u (tegen betaling) iets te drinken en te eten (kaasschotel of taart) konden krijgen.

 

  1. Vrijwilligers

 

Het evenement (concert en openluchtbar), inclusief voorbereiding, opbouw en afbraak, werd volledig georganiseerd met en door de buurtbewoners, zowel door de vaste vrijwilligers van de Buurtwerking Groot Begijnhof als door andere gelegenheidsvrijwilligers uit de buurt die voor de gelegenheid meehelpen.  In totaal konden we op meer dan 25 vrijwilligers van 11 tot 82 jaar uit de buurt rekenen. Ook de twee muzikale initiatiefnemers en uitvoerders wonen zelf in het Groot Begijnhof.

 

  1. Samenwerking met andere actoren uit het Groot Begijnhof en Mechelen

 

Het evenement kon georganiseerd worden dankzij de bereidwillige medewerking van de Kerkfabriek Catharina (verhuur Begijnhofkerk, ter beschikking stellen van stoelen in de kerk, invullen CIRM, …) en de vzw Sjarabang (creatief atelier voor kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking) (verhuur Moreelshuis).

Ook de Stad Mechelen leverde een belangrijke bijdrage (evenementenloket, subsidie, huur en levering feestmateriaal aan voordeeltarief, ter beschikking stellen van nadarhekkens en verkeersborden om de straat af te sluiten, publiciteit via Uit in Mechelen…