Corona hield dorpsraad Muizen niet tegen om dit jaar alsnog Muizen Spookt te laten doorgaan. Om alles veilig te laten verlopen voorzag ze  tijdsloten in  een online reservatiesysteem, groepjes van max. 10 personen en een kortere wandeling van 1.8 km.  De  organisatie  had echter  een oportuniteit. Ze kreeg van de kerkfabriek de toelating om een laatste keer de St Albertuskerk voor publiek open te stellen.  Een tweede prachtige kans zagen ze in de pas door de stad Mechelen aangelegde wandelwegen  in het Bos Van Loos.

 

Regen en wind kon jong en oud  niet deren.  Velen waren geschminkt of verkleed en voorzien van lampionnetjes om het duister te verdrijven. Zij werden per bubbel  verwelkomd in een in Haloweensfeer gehulde kerk.  Een wirwar van beelden, vreemde geluiden, lichteffecten en mist.  Ook de doodskist mocht niet ontbreken. De deelnemers kregen onverwacht bezoek van allerlei vreemde figuren die in de kerk ronddwaalden met gegil en gekrijs tot gevolg, tot plots een vreemde  man met dichtgenaaide mond de deelnemers voorbij het altaar naar de sacristie loodste. Daar kwam een verdwaalde non plots uit de kast waarna de deelnemers naar buiten vluchtten,  de tuin in. Hun tocht leidde naar het bos Van Loos en bracht hen langs waarschuwende heksen, een vreemd verjaardagsfeestje, een lijkwagen gehuld in mist  met een levend lijk erin, een vreselijke clown die armen afzaagde.  Eens in het donkere bos met nauwe weggetjes waren er plots  vallende netten, dwalende heksen, vodoobelevers,  vogelverschrikkers, een bleek meisje dat haar zusje kwijt was, spoken die de mensen de stuipen op het lijf joegen. Een achtergelaten fiets waarvan het achterlicht nog brandde. Enfin,  te veel op te noemen. Het bos hulde zich in geroep en gekrijs en allerlei vreemde geluiden. Na afloop waren de Halloweenliefhebbers unaniem:  ‘We kijken al uit naar de 10de editie volgend jaar!’

 

 

31 groepen van telkens 10 spookliefhebbers konden deze tocht beleven. Door deze beperking in het aantal deelnemers  hebben we echter heel veel mensen moeten teleurstellen.  Helaas.

Met dank aan de 56 medewerkers die van 18.15u  tot 22.30u in soms zeer natte en koude omstandigheden hun figurantenrol uitmuntend hebben uitgeoefend.