Muizen Feest... een eerste editie... wat zou dat geven? Zo’n anderhalf jaar eerder zaten vele vereningen voor ’t eerst samen met de dorpsconsulente Mieke om het traditionele kermisweekend nieuw leven in te blazen.

Op zondag 18 september 2022 was het eindelijk zover. Tientallen Muizense verenigingen zorgden in het hart van ons dorp voor een rijkgevuld programma en enkele primeurs. Iedereen kon genieten van talent van eigen bodem op de talentenmarkt, op het podium en op de ramen langs het parcours. De rommelmarkt slingerde zich met zo’n 40 aanbieders door het centrum. Muizense verenigingen stelden her en der hun werking voor. Kinderactiviteiten, eet- en drankstanden en de jaarlijkse kermis vervolledigden het programma.

Ondanks het voorspelde minder goede weer, waren de weergoden ons goed gezind en bleef het droog tot 17u00.

Een kleine greep uit het aanbod.

Om 11.00 uur opende de Harmonie Musina het dorpsfeest op het podium aan het dorpsplein. In de loop van de dag stonden er enkele primeurs op het programma. In het dorpshuis onthulden op de middag drie Muizense dames de Multi Max Mat, een wandtapijt waarop ze het dorp afbeelden met ongewone materialen. Op dezelfde plek werd om 15.30 uur de maquette van het verdwenen kasteel van Betzenbroek onthuld door de Vrienden van Betzenbroek. De Boeddhistische tempel Wat Dhammapateep ontving leden en sympathisanten van Femma en liet Muizenaars genieten van Thaise dans op het podium. En om 15.30 uur had de allereerste échte “Hoge Hakken Race” van vzw Prinses Harte in de Brugstraat plaats.

Sportievelingen waren welkom in de Dansschuur voor try outs van o.a. paaldansen. Aan de kerktoren kon je dan weer terecht voor badmintoninitiaties en kon je kubben en petanque spelen met Okra Muizen.

Wie liever een streepje cultuur meepikte, kon genieten van muziek- en theateroptredens op het podium. Op de werf van Bermilas, de vroegere balzaal Apollon, luisterde je dank zij de erfgoedvereniging Lemmen Dol naar de levensverhalen van vier Muizenaars. En verder stelden lokale kunstenaars tentoon in de Dansschuur en op de talentenmarkt, las je gedichten van Sascha Beernaert op diverse ramen en werkte je met klei in het keramiekatelier Clay Days.

De rommelmarkt was een initiatief van Muizen Nodigt Uit en Dorpsraad Muizen Leeft .

Oh ja, we hadden ook gedacht aan de allerkleinsten. In Muizen dorp, op de speelplaats van de school De Bel, voor het dorpshuis, op de kermis of voor de bakker werden talrijke kinderactiviteiten georganiseerd.

En Muizenaars die minder mobiel zijn, konden dankzij een unieke samenwerking tussen Samana Sint-Lambertus en Chiro Muizen toch van de activiteiten genieten. Het Rode Kruis Muizen stond paraat voor de minder fortuinlijke bezoekers.

Alle activiteiten en een overzicht van de deelnemende verenigingen stonden vermeld op onze website. Onze Facebookpagina kondigde met grappige tekeningen van B-creativ het hele programma aan. Eva van Miss Eclectic ontwierp de overzichtelijke flyer en de affiche.

De eerste editie was alvast een succes en iedereen bleef achter met een positief gevoel en een glimlach op het gezicht.

Nogmaals een dikke dank je wel aan de deelnemende verenigingen, alle rommelmarkters, talentenmarkters, muzikanten, danseressen, acteurs, verenigingen, organisaties, vrijwilligers, kermiskramers, horeca en anderen die ons voorzagen van eten en drinken maar vooral ook aan de bezoekers van Muizen Feest. Op naar volgend jaar: hou dus alvast zondag 17/09/2023 vrij in je agenda.