Maike in Walem

 
“Als mensen samen plezier hebben, haal ik daar zelf voldoening uit.”

 

Maike Van Heeswijk heeft één missie: mensen samenbrengen uit Mechelen en ver daarbuiten. Als Mechelenmaker een onontbeerlijke kwaliteit, vinden wij! 

“Ik woon nu twaalf jaar in Walem en zeven jaar geleden heb ik besloten om in de dorpsraad te stappen. Voor mij is de dorpsraad een manier om mensen dichter bij elkaar te brengen. Ik heb er door de jaren heen veel nieuwe vrienden gemaakt.” 
“Samen zijn wij een groep van 12 à 15 enthousiaste vrijwilligers die allerlei activiteiten organiseren voor mensen uit het dorp. Denk bijvoorbeeld aan ‘Walem Wandelt’, een jaarlijks evenement dat jong en oud via een tien kilometer lange fotozoektocht langs de mooiste plekjes van Walem loodst. En in 2017 organiseren we voor de twaalfde keer Waloween: ons dorp staat dan helemaal in teken van Halloween. 
“Het mooie aan zulke evenementen is dat je niet alleen mensen van het dorp, maar ook van ver daarbuiten verenigt. Je ziet hoe mensen van alle slag samen plezier hebben en daar halen zowel ikzelf als mijn collega-vrijwilligers veel voldoening uit.”

 

Heb je ook een idee voor je buurt? Wil je iets opstarten of organiseren? Gewoon doen dan!