Konijnenhoekkermis

 

Tot in 2019 organiseerde de wielertoeristenclub Tilt vzw hun Tiltweekend in een grote tent opgesteld voor hun clublokaal café Tilt. Het zaterdagluik van dat weekend, een eetfestijn, groeide van in 1996 tot dan uit tot hét ontmoetingsmoment van en voor de ruime buurt. Jaarlijks keken mensen uit naar die bewuste zaterdag. Om bepaalde redenen mag dat niet meer georganiseerd worden in die grote tent (8m x 35m).

Om de teleurgestelde wijkbewoners tegemoet te komen, sloegen enkele buren de handen in elkaar om toch een ontmoetingsdag te organiseren.

Het is een ware volkstoeloop geworden met alle moeilijkheden vandien. De beperkte capaciteit, een veel te kleine tent en de grote belangstelling hadden voor het aantal gegadigden lange wachttijden tot gevolg. Het moet wel onderstreept worden dat we op ongelooflijk veel repect en begrip van de deelnemers konden rekenen, er werd gewacht met de grootste glimlach.

Het stemt tot nadenken om de buurt te motiveren tot het uitwerken van een of meerdere alternatieve manieren om elkaar te ontmoeten, of om de provincie (Vrijbroekpark) te betrekken qua locatie.

Ondanks de diverse groep medewerkers is er efficient samengewerkt en is iedereen het er over eens dat dit evenement, mits enkele ingrepen en aanpassingen, zeker en vast voor herhaling vatbaar is.