Knutselklasje Louisa & Frederik

Enkele maanden geleden zijn we gestart met het knutselklasje. Dit met het grootste hart voor de kinderen en de enorme zin om creativiteit in welke vorm dan ook te stimuleren. Om ze op een creatieve, leerrijke en vooral een leuke manier te laten samenwerken en spelen . Er worden knutselwerkjes gemaakt en deze worden gebruikt om het klasje te versieren alsook de straat en het speelterrein, waar ze maar willen. Voor voldoende afwisseling worden er ook verschillende spelletjes gespeeld, zowel binnen als buiten en is er ook altijd tijd voor een hapje en een drankje. Ikzelf ben al een tijdje aan het oefenen met kindergrime en de kindjes hebben er dan ook geen enkel probleem mee om zich vrijwillig te laten grimeren. Er is ook altijd plaats voor een klein feestje, welke reden dan ook (nieuwjaar, sinterklaas, pasen, valentijn, een verjaardag) noem maar op elke reden is goed.

 

Nu de zomer er zit aan te komen en de coronamaatregelen hopelijk kunnen blijven versoepelen willen we met de kindjes wanneer het weer het toelaat ook graag wat uitstappen doen in onze eigen stad, denk maar aan Planckendael, Technopolis, het speelgoedmuseum, samen naar de speeltuin in het park en zoveel meer.

 

In april hebben we een subsidieaanvraag ingediend bij stad Mechelen, de zogenaamde BEN(buurtengagementnetwerk) aanvraag. Deze werd goedgekeurd en dit bedrag zal volledig gespendeerd worden aan materialen om mee te knutselen, spelletjes, inrichting van het klasje en alles wat er bij kompt kijken. Sinds de steun er is van stad Mechelen dragen wij samen met ons klasje ook ons steentje bij, zo zal er bij elk knutselklasje een kwartier vrij gemaakt worden om met iedereen samen het speelterrein en de omgeving daarrond vrij te maken van zwerfvuil. Dit gebeurd volledig veilig met handschoenen en grijpertjes en helemaal verbaasd als ik was, ze vinden het geweldig.

 

In de vorige editie van de Trekhaak stond een paaswedstrijd en als knutselklasje konden we deze niet zomaar aan ons laten voorbijgaan. De mooiste paasversiering kon een lekkere verassing winnen, nu dit kon de kinderen wel stimuleren! We gingen meteen aan de slag met kleivormen (eitjes,kuikens,konijntjes,klokken,…) en ook vogelhuisjes, vlinders. Kortom alles wat we konden gebruiken en zo hebben de kinderen hun speelterrein versierd en de wedstrijd gewonnen. Niet alleen hebben ze een heerlijke snoeptaart gewonnen, intussen zijn er ook al enkele verranderingen gebeurd op het speelterrein en werden er ook bloembakken geleverd en bloemenzaad. Wij hopen zo om ons terrein wat extra op te vrolijken en een plek te creëren waar de kinderen zich thuis kunnen voelen en volledig zichzelf mogen zijn. Graag willen we dan ook stad Mechelen en in het bijzonder Belinda Brams bedanken voor de samenwerking, de ideeën en de nodige motivatie.