Op 17 december werd op het Heike in Hombeek, weliswaar bij extreme vriestemperaturen, een kerstmarkt opgezet.

De leden van de muziekmaatschappij De Vrolijke Vrienden zorgden voor een feestelijke markt met talloze standen zowel buiten als binnen in de zaal om nog enkele laatste cadeautjes te kopen, waarvan velen zelfgemaakt door buren/bewoners van het Heike.

Tegen de honger stond er een frituur met veel lekkers en smoutebollen als dessert en de plaatselijke Celest's hoeve met eigen specialiteiten. Een jeneverstand van buurvrouw Mieke, mocht er natuurlijk niet aan ontbreken en de pannenkoeken met eigen recept van buurman Michel waren ook super in trek. Buurvrouw Marleen verwende de bezoekers met lekkere warme erwtensoep met spekjes en korstjes.

Voor de kids was er een fantastische zweefmolen en een viskraam. Spijtig dat door de extreme koude, het water van de visjes bevroren was.

En natuurlijk lieten de muzikanten van de Vrolijke Vrienden hun beste kerstliederen horen.

En dan de sfeermakers bij uitstek Peper en Zout altijd amusement onder de mooie kerstboom op het pleintje.

De kerstman was uiteraard ook aanwezig om leuke foto's en filmpjes te maken met de families en kinderen.

Ondanks het uitzonderlijk koude weer hebben de buren, de standhouders en andere aanwezigen enorm genoten van de Kerstmarkt en het gezellig samenzijn.

We kregen de melding dat het er veel gezelliger was dan op de grote Kerstmarkten en dat het ook belangrijk is dat er in de winter zoiets plaatsvindt om het samenhorigheidsgevoel van de buurt ook dan warm te houden.

Er werden dan ook al direct afspraken gemaakt om de zomer burendag zeker ook terug te organiseren.

Met deze ook enkele positieve feedbacks van standhouders

"De Grietsers"

"Los van het feit dat het behoorlijk koud was, heeft er nagenoeg altijd volk aan ons kraampje gestaan. We hebben ook wel wat champagne verkocht, zowel per glas als per fles. Dus we kunnen zeker van een geslaagde avond spreken.Jammer dat het weer niet echt toeliet dat de mensen veel buiten konden wandelen. Maar allen die er waren, vonden het een leuke aangelegenheid en hebben zich geamuseerd.

Dus wat ons betreft zijn we volgend jaar opnieuw van de partij."

 

Wijngilde "Balsemien"


"Op 17 december zetten we ons tentje, van wijngilde Balsemien, op voor de kerstmarkt op het Heike, bij een temperatuur van -4° en dat was toch wel koud. De kerstversieringen werden opgehangen en ook voldoende verlichting zodat we ’s avonds zouden zien wat de deden. Om 15u30 waren we klaar, de kriekenwijn, porto en de nodige kruiden warmden langzaam op en rond 16u30 kwamen de eerste klanten. De verkleumde handen werden, aan de bekers, gevuld met glühwein, opgewarmd en enkele bezoekers kwamen nog terug voor een tweede beker. Er was een gezellige sfeer en wij hadden tussendoor tijd om te genieten van een portie smoutebollen, zo werden onze handen ook warm. Het werd kouder en kouder en een half uurtje voor het afgesproken uur begon iedereen op te ruimen bij een temperatuur van 6° onder nul. Na het opruimen en een drankje in de zaal zijn we moe maar tevreden naar huis gegaan.Bedankt organisatoren, het was voor ons een pluspunt dat we niet met tafels moesten sleuren en dat voldoende aansluitingen aanwezig waren voor elektriciteit want dat is noodzakelijk voor de sfeerverlichting en om onze glühwein te maken. Tot volgend jaar."

Hierbij de link naar nog meer  foto's en filmpjes: https://drive.google.com/drive/folders/1GpUqrL6U-UQLel2OKSqFkXGjW8TlKCnF?usp=sharing