Ontmoet elkaar in het dorp

Welkom in Walem

In een nieuwe woonplaats, maar ook voor wie er al eventjes woont, is het even zoeken naar gelegenheden om contacten te leggen met je buren, dorpsgenoten, mensen met wie het klikt of die dezelfde interesses delen. Verbinding zoeken kan uiteraard op verschillende manieren. Om je op weg te helpen geven we op deze pagina enkele suggesties. Vind je toch de weg niet in dit landschap dan helpt jouw dorpsconsulente, Mieke Van Velthoven, je graag verder.  Ook met andere vragen of eigen ideeën ivm het sociale leven in het dorp mag je Mieke aanspreken.

Bokes op het bankje

Elke dinsdag kan je om 12.15u een babbeltje slaan of je bokes samen opeten met dorpsconsulente Mieke. Afspraak op de regenboogbank aan de A. Detayestraat. Bij regenweer of extreme hitte ben je welkom in het dorpshuis, Koning Albertstraat 54.

Jaarlijks vanaf mei tem september

Nieuws uit walem

Nieuws uit Walem is een digitale nieuwsbrief voor en door Walem. De nieuwsbrief bevat interessante weetjes, activiteiten en nieuws vanuit het verenigingsleven. De nieuwsbrief wordt 10x per jaar uitgestuurd naar de abonnees. Inschrijven kan via www.mechelen.be/nieuwsbrief-rand.

Heb jij iets te melden wat de sociale cohesie in het dorp ten goede komt en wat je wil delen met het dorp? Neem contact op met dorpsconsulente Mieke.

Ontmoeting - boekenruil Walem

Elke donderdagavond zet Christel de deuren van het dorpshuis open. Je kan er gebruik maken van de boekenruil maar je kan ook zomaar langskomen voor een babbeltje.

Waar en wanneer: elke donderdag van 18u tot 20u, dorpshuis, K. Albertstraat 54

Wandeldonderdag

De ideale manier om (nieuwe) contacten te leggen is samen wandelen! Het gaat niet om verre afstanden en een snel tempo, maar wel om het gezellig samen zijn. Iedereen is welkom!

Waar en wanneer: elke tweede donderdag van de maand, vertrek om 13.30u aan het dorpshuis, K. Albertstraat 54

Info en contact: karel.de.belder@telenet.be of 0485 60 81 84

Gemeenschappelijke dorpsmaaltijd

Vanaf september kan je één keer per maand, mits inschrijving,  samen met andere dorpsgenoten genieten van een 3 gangenmenu. Dit is een initiatief van Stad Mechelen ism VZW de Krone, Samana Walem en lokale vrijwilligers.

Prijs: 10 euro, 3 euro voor houders van een UiT pas/ omniostatuut, 6 euro voor kinderen tot 8 jaar.

Waar en wanneer: elke  de 3de woensdag van de maand, dorpshuis Walem, K. Albertstraat 54.

Meer info via maaltijden@proximus.be

BuurtEngagenmentNetwerken (BEN)

Met deze toelagen willen we de buurt, straat of dorp uitdagen, maar tegelijkertijd ook mee laten beslissen over hoe zij hun buurt kunnen verbeteren. We geloven in de kracht van mensen en gaan er vanuit dat Mechelaars zelf ook heel wat goede ideeën hebben rond hun buurt , wat hun sterkte is en waar ze nog verder op kunnen/willen inzetten. Waar een BEN wordt opgestart, groeit een grotere solidariteit en samenhorigheidsgevoel. Dit resulteert onder andere in het elkaar ondersteunen bij het nemen van maatregelen die het samenleven in je buurt versterken.

Info: www.mechelen.be/ben

Contact: Benny Bos, Benny.bos@mechelen.be, T 015 29 24 82 of 0471 39 86 89

Sociale media

HOPLR focust zich op sociale interacties tussen buren. Van burenhulp tot het lanceren van een idee of het aankondigen van een activiteit.  Hoplr hanteert huisregels met tot doel op een respectvolle, zorgzame en behulpzame  manier om te gaan en dialogen zinvol te houden zonder te verzanden in een klaagmuur. Hoplr Walem is een besloten buurtplatform. Alleen wie effectief in Walem woont krijgt toegang. Je krijgt toegang op basis van je thuisadres en een buurtcode (S6MHN). Je bent verplicht te registreren onder je echte naam.

meer info en registreren op het platform: www.hoplr.com

Op FACEBOOK zijn er verschillende groepen en pagina’s met een link naar Walem. Wie graag op Fb vertoeft en contact zoekt kan via de zoekfunctie “Walem” zeker verder. 

Vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk op te nemen in de buurt kom je vlug in contact met mensen. In Walem is er een school en verenigingen die jouw hulp kunnen gebruiken. Meer informatie over vrijwilligerswerk en vrijwilligersvacatures vind je op www.mechelen.be/vrijwilligerspunt.

Verenigingen, clubs en bewonersgroepen

Deelnemen aan een activiteit, lid worden van een club of gaan supporteren voor de lokale sportclub, het zijn allemaal goede manieren om in contact te komen met dorpsgenoten.

In Walem zijn er verenigingen, clubs en bewonersgroepen actief op allerlei domeinen er zit vast wel iets tussen wat je interesse kan wekken. Zij organiseren regelmatig activiteiten die open staan voor iedereen zoals bingo, soupers en etentjes,...  

De verenigingen, clubs en bewonersgroepen vind je op deze pagina.

Een Walemse vereniging, club of bewonersgroep laten toevoegen kan via dit webformulier.

Horecazaken

Walem en omgevening telt verschillende leuke adresjes waar je tussen pot en pint contacten kan leggen of kan deelnemen aan een activiteit.