Het verhaal van Mijn Boeketje

Kunst is leven en wij willen met dit project mensen aanmoedigen en hun werk zichtbaar maken.

Ken je de bloemenwinkel ‘Mijn Boeketje’ op de Veemarkt al? Je wordt er met open armen ontvangen door Lusine en haar man Vladimir. Naast een bloemenzaak is het ook een galerij waar Mechelse nieuwkomers hun kunst tentoonstellen.

Vladimir legt uit: “Toen ik in 1995 van Armenië naar België verhuisde, had ik geen vrije tijd. Het integratietraject slorpte veel energie op omdat ik echt een deel wou worden van Mechelen. Dat maakt het voor veel nieuwkomers moeilijker om kunst te maken. Kunst is leven en wij willen met dit project mensen aanmoedigen en hun werk zichtbaar maken.”

Momenteel stellen twee kunstenaars hun werk er tentoon: Anita Familje uit WitRusland en Karen Matevosyan uit Armenië. Anita vertelt: “Als nieuwkomer moet je volledig opnieuw beginnen. Dat is niet gemakkelijk. Kunst heeft mij in dit proces geholpen. Het werkt mediterend en houdt me sterk.”

“Ondertussen is Mechelen thuiskomen”, zegt Vladimir. “Wanneer ik uit Brussel of Antwerpen kom en de Sint-Romboutstoren zie, voel ik me goed.” Waarop Lusine al lachend antwoordt: “Mijn tweede thuis is Mijn Boeketje!”