Wie is Sara H. ?

Sara H., 44

Sara woont in Mechelen en woont er graag.

 

 

 

 

 

 

   

"Ik ben een reiziger. Ik ontmoet graag mensen en ontdek graag plaatsen."

 

Sara vertelt over:

  • Auwegemvaart 70

"Een duif op de weg werd een verhaal in mijn hoofd.

Ik reed eens met de fiets langs de Vaart en was een beetje aan het dromen. Daar kwam een tegenligger. Een wielerterrorist. Zo eentje zonder fietsbel. Voor mij liep een duif op de weg. Zou ik een beetje naar links gaan? Of naar rechts? Een aarzelend moment. Ik week uit. De duif ook. De duif huppelde naar het midden van de weg. Zoef! De wielertoerist vlamde voorbij. Ik keek om. Hij niet. Ik zag het. Hij niet. Daar lag de duif. Overreden. Wat als ik niet zo geaarzeld had? Zou de duif dan de andere kant gekozen hebben? Zou ze dan nog leven? Het leven is geen 'als... dan...'. Het leven is gewoon het leven. Of de dood. Ik ging weer op mijn zadel zitten en trapte verder."

#fiets #kanaal #de vaart #duif #fietsen #wielertoerist #overreden #verhalenverzinnen #dromen 

  • Station Mechelen


"Ik ben een reiziger. In de breedste zin van het woord. Ik ontmoet graag mensen, ontdek graag plaatsen. En ik werk in Mechelen. Dat betekent dat ik elke dag wat reis met de trein. Soms langer dan verwacht. Het kleine ontmoeten in en aan het station, op de trein is iets wat ik dagelijks doe, net als zovelen met mij."

#reizen #nmbs #station #ontmoeten 

  • Brusselsesteenweg 126, Mechelen

"Boodschappen doen in de supermarkt én met de buren een zjat kaffe drinken. Zo doen wij dat hier. 

Ik steek de straat over met mijn zoontjes, maar niet op het zebrapad. Dan moeten we dertig meter verder gaan. Dat doe ik niet. Nee, ik steek gewoon de straat over. Recht naar mijn reusachtige voorraadkast. Een buurvrouw hier, een buurman daar. We praten met elkaar. Ondertussen gaat mijn zoon naar de proevertjes en al prospectie maken welke koeken hij graag wil. Er komt nog een buurman binnen. We staan daar al met z'n vieren te kletsen. Gezellig. Eerst babbelen en dan boodschappen doen. De kar geraakt voller en voller. Het geduld van mijn andere jongere zoon geraakt op. Hij wil iets nemen uit de rekken. Hij mag niet. Een gezicht op onweer. Een klein lijfje met de buik op de grond. Tranen over zijn wangen en opstandig geschreeuw. Onbekende ogen staren me aan. Ze kijken vooral naar mij, niet naar mijn zoontje. Ik kan hun gedachten lezen en wis ze snel uit. Ik neem de kleine op en zorg voor wat afleiding. Brandje geblust. Ik verzamel mijn kroost en we gaan aanschuiven aan de kassa. Geen vuilniszakken vergeten te vragen. Denk zo meteen aan de vuilniszakken! Het is aan ons. Nog even een praatje met de kassierster. Ze is sympathiek. Ze kent ons al goed. Het is zaterdagnamiddag en de zon schijnt. De buren verzamelen weer links van de supermarkt. Er staan geïmproviseerd wat tafels en stoelen buiten. De kinderen eten koeken en de grote mensen drinken een heerlijke 2800 Kaffe. Lekkere koffie van de stadskoffiebranderij van de baas van de supermarkt! We steken weer recht de straat over. Ook thuis. 

#supermarkt #koffie #buren 

 

Meer weten over Sara H. en Mechelen

https://kaffefabrik.be