Wie is Abdrahman Labsir?

"Ik ben niet alleen schepen van Jeugd, Sport en Preventie maar noem mezelf ook graag een product van Mechelen. Wie ik vandaag ben, is niet enkel mijn eigen verdienste maar ook die van de maatschappij. De mensen die ik op mijn pad tegen gekomen ben, hebben me mee gevormd."

 

"Ik heb prachtige herinneringen aan het Vrijbroekpark, waar ik als kind met mijn broers ging spelen."

 

Abdrahman vertelt over:

  • ROJM, Battelsesteenweg 50, 2800 Mechelen

"Vandaag de dag bevindt jeugdhuis ROJM zich aan de Battelsesteenweg, maar vroeger heette de jeugdwerking Rzoezi (wespen) en was die gevestigd aan de Tinellaan.

Rzoezie is opgericht in 1978, tevens mijn geboortejaar. Het was een plek waar ik me artistiek kon ontplooien. Ik was best een getalenteerd danser en kreeg er de kans om te oefenen en jaarlijks op te treden voor een publiek. Het doet echt iets met een mens om applaus en waardering te krijgen voor zijn talent."

#2800love #kindertijd #breakdance #talent #jeugdhuis #rojm #rzoezie #tinel

  • Salaam vzw, Eksterstraat 100b, 2800 Mechelen

"Ik deed niet alleen aan breakdance, maar speelde als vijftienjarige ook voetbal bij Salaam, een zaalvoetbalploeg die in 1995 werd opgericht in de buurt van de Nekker. Als experiment werd de ploeg gevormd door vijf blanke jongens en vijf jongs met migratie-achtergrond. Voor mij was dat een fantastische ervaring. Ik heb erdoor in 1e nationale kunnen spelen."

#2800love #kindertijd #voetbal #talent #voetbalclub

 

  • Mahatma Gandhistraat, 2800 Mechelen

"Als maatschappelijk werker was ik vooral actief in de Mahatma Gandhi-wijk. In die tijd was dat niet zo’n aangename buurt. De aanpak van de problemen was toen grotendeels repressief, maar er werd ook geïnvesteerd in sociale infrastructuur. We zochten naar hoop en talent, naar rolmodellen voor de jongeren in de buurt. Die waren er zeker, maar ze stonden niet altijd in de kijker."

#2800love #jeugdwerk #straathoekwerk #engagement

 

  • Vrijbroekpark

"Het Vrijbroekpark is voor mij de bijzonderste plek. Ik kwam uit een gezin met 11 kinderen en was de jongste. Een van mijn broers had een beperking, maar toch ontfermde hij zich over mij. Ik herinner me nog goed hoe hij me op zijn schouders droeg van bij ons thuis – in de buurt van de Liersesteenweg – tot aan het Vrijbroekpark. Dat was een prachtige tijd. Toen hij ouder werd en zijn gezondheid achteruit ging, ben ik mijn beurt voor hem gaan zorgen. Het is mede door die ervaring dat ik maatschappelijk werker ben geworden. Helaas is mijn broer twee jaar geleden overleden."

#2800love #jeugd #kindertijd #familie #herinneringen #broederliefde