Wie is Geert Laarmans?

Geert Laarmans, 45 

Geert is dorpsconsulent bij Stad Mechelen voor Battel en Leest. Hij is de vriend van Ulrike en papa van Jinte en Jolien. Hij houdt ervan mensen met mekaar te verbinden en hen dichter te brengen bij wat ze graag doen en belangrijk vinden.

   

 

"Het contrast tussen rust en wildernis in het Robbroek helpt me  de dingen te relativeren."

Geert vertelt over:

  • Het Robbroek

 

"Hoe wild moet het zijn? Ik ging elke avond kijken naar het schouwspel in dit natuurgebied: 2 hengsten, een oude en een jonge, vechten een week lang op leven en dood om de beschermer van de kudde te mogen zijn.

Hallucinante beelden die voor altijd op mijn netvlies blijven staan; ze happen en stampen de stukken uit hun lijf, echt op leven en dood, 7 dagen onafgebroken. National Geografic, maar dan in het echt, zowaar in mijn achtertuin. Leven en laten leven. Of laten sterven… Zoals die keer dat de boswachter aangaf dat ze een door de moeder verstoten babykalfje gewoon laten sterven. “Dat is de natuur, binnen enkele dagen is het weg, volledig opgepeuzeld.” De ene zijn dood is letterlijk de andere zijn brood.

Het is in dit natuurgebied dat ik regelmatig vertoef. Ja, hoewel het er soms wild aan toe gaat is het toegankelijk voor iedereen. Het contrast tussen de rust en de wildernis, de schoonheid en de wreedheid helpen me te relativeren en de zaken in perspectief te zien. Het is alsof mijn gedachten er een beetje sterven en weer geboren worden. Wilder moet dat voor mij niet zijn."

#robbroek #natuurgebied #gevecht #wild 

  • 't Sticheltje, Oude Leestsebaan

"t Sticheltje is een weitje dat op een heel oude kaart van Battel "Stichel" werd genoemd, naar de afbakening van een stuk grond in steen of hout. Het is een plek waar de kinderen van de straat elk eerste weekend van de grote vakantie gaan kamperen. Om samen de vakantie in te zetten."

#kamperenineigenstraat

 

 

  • Zennegat

"Waar de Mechelse wegen stoppen en het water stroomt. In en uit. Daar laat ik de dag los. En anderen met mij, zien de zon nog eens echt ondergaan. De tijd staat er stil. Maar dat is ook ver het enige."

#2800love #jeugdwerk #straathoekwerk #engagement

 

 

  • Jeugdhuis Joppe

"Samen met enkele vrienden richtte ik bijna 25 jaar terug Jeugdhuis Joppe op. Met iets nieuwsbeginnen is altijd een beetje je nek uitsteken. Maar met vrienden lukt dat vaak beter. We kozen de naam Joppe om het draagvlak binnen de gemeenschap voor een jeugdhuis te vergroten. Joppe verwijst namelijk naar Joppe Castor. Een zonderlinge man die jaren geleden aan het Zennegat woonde. Hij was een echt dorpsfiguur, door iedereen gekend in Battel. Begin jaren '70 werd hij in zijn huisje aan het Zennegat vermoord. Zijn dood greep een aantal Battelaars zo erg aan dat ze er een lied over maakten. Dat lied wordt nu nog steeds van generatie op generatie doorgezongen in Chiro Battel." 

#jeugdhuisjoppe #joppecastor #battel #chiro 

 

Meer weten over Geert en Mechelen

www.natuurenbos.be/Robbroek 

www.zennegat13.be

www.2800battel.be