Wie is Gabriella De Francesco?

"15 jaar geleden kwam ik in Mechelen wonen. Ik ben hier heel toevallig beland, door een collega die op wereldreis vertrok en haar huis voor een jaar verhuurde. Ik voelde niet meteen liefde op het eerste gezicht voor Mechelen, maar toch ben ik er blijven hangen. Nu ben ik schepen van Sociale Zaken en Welzijn, Gezin, Kinderopvang, Armoedebestrijding, Diversiteit en Gelijke Kansen. Iets wat ik 15 jaar geleden nooit had durven dromen toen ik naar het stadhuis keek."

 
 
"Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen Mechelen en mij, maar met de loop der jaren ben ik me er steeds meer thuis gaan voelen en werd ik verliefder op de stad."

 

 

Gabriella vertelt over:

  • Mijn woning, Generaal De Ceuninckstraat

"De plek waar ik woon en de omgeving is voor mij zeker bijzonder. Ik ben hier 15 jaar geleden komen wonen en ben me er pas de laatste jaren echt thuis gaan voelen. In dit huis heb ik al heel wat avonturen beleefd, hoogtes en laagtes meegemaakt."

#2800love #thuis #thuiskomen

 

  • Het Stadhuis, Grote Markt 21

"Op deze plek ben ik drie jaar geleden beginnen werken. Het is een plek waar ik heel veel inspirerende mensen ontmoet. Mensen die me mee gevormd hebben tot wie ik ben, tot wie ik wil zijn. Mensen die me kansen hebben gegeven waardoor ik mezelf vandaag schepen mag noemen."

#2800love #werk #job #schepen 

 

  • Den Battelaer

"Mijn hond, Sofia, is erg belangrijk in mijn leven. Elke dag kom ik hier wandelen met haar, die momenten plan ik echt in mijn agenda in. Ik vind het een heerlijke plek: dichtbij Mechelen en toch rustig. Tijdens deze wandelingen ben ik eigenlijk ook aan het werk: ik schrijf teksten, monologen in mijn hoofd, denk na over mijn dromen en plannen …"

#2800love #wandelen #natuur #hond #ontspanning

  • Nekkerhal

"In 2016 coördineerde ik hier een noodopvangcentrum voor vluchtelingen. Dat was best spannend: ik kreeg een blanco blad. Ik kreeg veel vertrouwen om dat op een innovatieve manier aan te pakken. Ik weet niet of ik dat nu nog op deze manier zou durven."

#2800love #werk #opvang #vluchteling #engagement 

 

  • 38 Volt 

"Op deze plek werkte ik voor het eerst als leidinggevende. Ik mocht een groot project in goede banen leiden, een kinderopvang waarbij we ouders begeleiden op weg naar werk.

Deze plek was zeker bijzonder mij, maar ik sta er niet meer zo vaak bij stil. Ik ben best een nostalgisch persoon, maar word soms ook wat triest door aan het verleden te denken. Daarom doe ik dat niet te vaak."

#2800love #werk #kinderopvang #engagement

 

Ontdek meer over Gabriella en Mechelen

www.groenmechelen.be/gabriella_de_francesco