Profielfoto van Christina D.

Wie is Christina Dewitte ?

Christina Dewitte, 23

Christina is een geboren en getogen Mechelaar. Illustratrice en cartooniste by day, maar ook wel by night.

 

 

 

"Pitawan is de beste pitazaak van Mechelen. Geen discussie mogelijk."

 

Christina vertelt over:

  • Muizenvaart 

"Tijdens warme zomerdagen hebben wij de traditie om in de vaart te gaan zwemmen — het is gratis en verfrissend. Toen we met z’n drieën hadden afgesproken nabij Planckendael, wou één van ons al niet meer zwemmen. Dus zij lette een beetje op onze spullen, want wij hadden ook een muziekbox bij.

Op een gegeven moment wilt onze andere vriend uit het water klauteren (besef dat het water vrij laag stond en dus de betonnen rand erg hoog was), en dat lukte hem zonder enig probleem. Anderzijds, toen ik het water beu was en ook eruit wou, lukte het mij niet. De andere kant van de vaart was veel toegankelijker en lager, maar de manier om tot mijn vrienden terug te geraken was bijna onmogelijk. En heel gênant om te voet in je bikini te doen. De eerste brug was namelijk die van Muizen.

Dus moest onze vriend helemaal met de fiets over de brug rijden om mij te komen halen. We fietsten kletsnat terug naar onze picknick spot en dat was één van de meest typerende zomerdagen aan de vaart. Sindsdien let ik heel goed of er een laddertje in de buurt is voor ik het water in spring." 

#zomer #zwemmen #devaart #zomerdag #vrienden

 

  • Pitawan

"Als student werkte ik een tijd in Pitawan. Heerlijke tijden heb ik daar beleefd."

#student #job #pitazaak 

  • Artenova

"Voor mij is Artenova niet zomaar een gebouw. Artenova speelde een sleutelrol in mijn carrière. Ik werkte er onder andere aan het manuscript van mijn eerste boek."

#artiest #kunstenaar #artenova #boek 

Meer weten over Christina en Mechelen?

https://www.instagram.com/chrostin/