Wie is Assia?

"Ik ben 34 jaar, moeder van 2 kinderen. Mijn kinderen zijn het belangrijkste in mijn leven. Mijn levensmotto is altijd om het opnieuw te proberen, zelfs als je eerst faalt. Uiteindelijk zal je er zeker in slagen."

 
'Ooit verhuizen? Ik denk er niet aan. Ik zou mijn buurt en de inwoners niet kunnen missen.'

Assia vertelt over:

Het Station van Mechelen

"Omdat ik geen rijbewijs heb, gebruik ik altijd de bus of de trein. Dus het station van Mechelen is één van de plaatsen waar ik veel kom om op de bus te wachten en ze te nemen. Ik neem meestal de bus om naar huis, de stad, de school of naar andere plaatsen te gaan en ik neem de trein van het station naar andere steden.

Bijvoorbeeld: ik ga met mijn kinderen op uitstap naar Antwerpen of Brussel en we genieten daar van samen wandelen en eten in een Marokkaans of Arabisch restaurant. Dus ik ben erg dankbaar dat het station van Mechelen er is omdat ik daardoor naar zoveel mooie plekken kan gaan.

Soms zijn de bussen te laat en dat stoort me een beetje. Op een dag kon ik niet op tijd komen voor een afspraak in het ziekenhuis omdat de bus te laat was. Gelukkig was de dokter aardig en begreep hij dat ik te laat was door de bus. Hij maakt een andere afspraak op dezelfde dag nadat hij me gevraagd had om een beetje te wachten.

Maar over het algemeen vind ik het leuk om met de trein of bus te reizen en de chauffeurs zijn erg vriendelijk."

#stationmechelen#uitstap #familie #SintMaartenZiekenhuis #vriendelijkechauffeurs

 

Otterbeek

"Ik woon sinds 2012 in Mechelen. Toen ik van mijn land naar hier kwam, woonde ik eerst in het centrum maar ik was niet blij met het appartement. Het was te klein en er was veel lawaai.

Na de geboorte van mijn eerste dochter, in september 2014, verhuisden we naar Otterbeek in Mechelen Noord. Mijn leven daar veranderde. Ik vond de buurt erg leuk en rustig. Mijn huis is dicht bij het Tivolipark. Daar ga ik altijd met mijn kinderen heen om ons te ontspannen en om te spelen en ook om te genieten van de natuur en de frisse lucht.

In het park is er ook een plek voor dieren en dit is belangrijk, voor kinderen, om kennis te maken met dieren.

Ik denk dat ik nergens anders kan leven omdat ik me hier heel comfortabel voel. Ik kan ook van mijn huis op vijf minuten te voet naar het nieuwe ziekenhuis gaan. Dit is een pluspunt aan wonen in Otterbeek.

Ik heb veel geluk omdat ik in deze prachtige buurt woon. Ik wil deze plek en mijn buren niet missen dus ik denk er niet aan om te verhuizen." 

#otterbeek #tivolipark #buren #frisselucht #familie #kinderen