Wie is AMAi?

AMAi is een initiatief van Stad Mechelen dat mensen op vrijwillige basis tewerkstelt. AMAi kende je tot voor kort misschien als 'Arbeidszorg'. AMAi heeft onder andere een naaiatelier. De dames van dat atelier stellen zich graag aan je voor.

"Wij zijn een groep van vier vrouwen. We wonen allen in Mechelen. We hebben ook alle vier kinderen. We komen naar AMAi voor het sociale contact. We komen graag buiten en zijn graag creatief bezig. Bij AMAi letten we op elkaar en zorgen we voor elkaar."


AMAi vertelt over:

Speeltuin Vrijbroekpark

Naïma: "Soms ga ik met mijn jongste zoon naar het Vrijbroekpark. Dan vraagt hij ‘Mama, gij kindje of ikke kindje?’. De laatste keer zei ik: ‘ikke kindje’. Ik zit dan op de schommel en mijn zoon duwt mij. Na een tijdje is hij het beu en vraagt hij of hij op de schommel mag. Samen schreven we hier dit gedicht over.

Anouar Anouar
Duw me nog een keer
Dan gaat de schommel heen en weer
Mama mama
Wie is het kind?
Ik of jij ?
Schommelen maakt enkel de kindjes blij

Anouar Anouar
Duw me nog een keer
Als je later groot bent
Wil je dat ook weer

 

#spelenmetdekinderen #blij #tevreden


Rojm

Meriem: "Vroeger ging ik naar de Nederlandse les bij CVO. Ik had veel stress, de lessen en de examens waren moeilijk. Daarna vond ik mijn weg naar TAM TAM, een conversatietafel Nederlands voor anderstalige dames. Hier heb ik mijn rust gevonden. Hier kan ik Nederlands oefenen zonder stress en zonder examens. De vrijwilligers zijn heel lief." 

#Nederlandsoefenen #blij #dankbaar


Mediamarkt, Bruul 105

Helen: "Toen ik net aangekomen was in België ging ik op zoek naar kookpotten. Ik kwam terecht in de MediaMarkt. Toen was deze winkel nog gelegen op de Bruul. Ik wou een kookpot kopen met anti-aanbaklaag omdat deze goedkoop was. De mevrouw van de winkel vertelde echter dat de anti-aanbaklaag kapot kan gaan en hierdoor giftige stoffen vrijkomen. Ze raadde me aan om duurdere inox potten te kopen. Die zijn beter voor mijn gezondheid. Ik heb er nog geen spijt van gehad!"

#vrolijk #ongerust #veilig


ZOO Planckendael

Helen: "Toen ik pas in Mechelen woonde, ging ik voor de eerste keer op uitstap naar Planckendael. Een park met zoveel wilde dieren kende ik niet. Op een gegeven moment kom ik aan een kooi met een grote glazen wand. Plots komt er een hyena op mij afgestapt! De angst nam het van mij over en ik viel flauw. Als we in Eritrea te ver uit het dorp gingen, moesten we steeds goed oppassen voor deze dieren. Ze konden ons aanvallen."

#wateenverhaal #ongerust #bang


Mechels Broek

Jeaninne: "Vroeger ging ik regelmatig met de kinderen naar het Mechels broek. Daar deden we een wandeling en in het midden van het bos klommen we altijd in de uitkijktoren. De kinderen mochten dan met de verrekijker speuren naar speciale vogels. Gezien ik ze niet door de verrekijker kon zien, vroeg ik hen te tekenen wat ze zagen. Op die manier beleefden we dan altijd leuke momenten. 

#houdenvandenatuur #verrastworden


Margaretha van Oostenrijk, Schoenmarkt

Jeaninne: "Jaren geleden volgde ik een gegidste wandeling in Mechelen. Ik wilde graag meer weten over de stad waar ik al jaren woonde. Op de Grote Markt kwamen we langs het standbeeld van Margaretha van Oostenrijk. Toen stond ze nog op de Grote Markt. Ik was zo verbaasd dat het zo’n zure vrouw was. Een echte zuurpruim. Ik begrijp waarom ze haar verhuisd hebben naar de Schoenmarkt."

#grappig #verwonderd


Speeltuin Kruidtuinpark

 

Meriem: "Ik hou van de Kruidtuin, van de grote bomen die voor schaduw zorgen. Ik vind het een fijn park, de vele mensen die hier rondlopen. Ik heb hier al fijne tijden met mijn kleinkind beleefd." 

#spelenmetdekinderen #ontspannen #dankbaar


N26

 

Naïma: "Ik heb mooie herinneringen aan fietstochtjes langs de Vaart richting Planckendael. Als het goed weer was, sprongen ik en mijn drie kinderen de fiets op naar Planckendael. Ondertussen zijn er al drie fietsen van mij gepikt, dus het is genoeg geweest. Ik moet geen nieuwe fiets meer hebben."

#verdrietig #moe #boos