Verhalen over nacht: de podcast

Op 25 en 26 april vond dit jaar normaal gezien de twintigste editie van Erfgoeddag plaats. Erfgoeddag zet jaarlijks het roerend en immaterieel, cultureel erfgoed in de kijker. Dit jaar kozen de organisatoren voor het thema nacht.

Twee klassen NT2 van het CVO Crescendo gingen aan de slag met dit thema. Op hun eigen manier delen deze nieuwe Mechelaars hun verhalen over nacht in een unieke podcast. Van een romantische avond aan het strand tot een spannende nachtshift op spoed of een verhaal over slaapwandelen, de nacht heeft vele verrassingen in petto. 

Erfgoeddag zelf ging wegens de coronacrisis dan wel niet door, met deze twee afleveringen van onze podcast over nacht, beleef je dit event nu gewoon 'vanuit je kot'!

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen De Mensen Maken de Stad, Vormingplus regio Mechelen, en deze klassen van CVO Crescendo: Open Klas 2.3 /2.3 van Elke en Liesbeth en Graadklas 3.1/4.1. Evita Nossent goot de verhalen in een podcast. 

'Het was een boeiend en inspirerend traject. Ik leerde hoe ik mijn verhaal kort, bondig en duidelijk kan vertellen. Voor het eerste hoorde ik ook mijn stem en uitspraak in het Nederlands. Aan mijn uitspraak blijf ik verder werken.' - deelneemster en cursiste Verginiya.