Clara 

"Mijn man gaat graag gratis vissen in het Vrijbroekpark. Ik ga hem daar dan bezoeken en neem een picknick mee. Wist je trouwens dat er vlakbij de visvijver, aan de uiterst rechtse kant, een knuffelpad is? Dit pad is niet alleen bedoeld om close te zijn met de natuur, maar ook met je geliefden."

#natuur #vissen #picknick  #gratis #liefde


Eddy Deliens

Eddy woont in Zemst maar komt geregeld in Mechelen, met name in het Vrijbroekpark. Daar neemt hij deel aan het project 'Samen Lopen'. In het Vrijbroekpark lopen Mechelaars en anderstalige nieuwkomers samen om op een ontspannen manier Nederlands te oefenen.

In onderstaande video vertelt Eddy waarom het project voor hem zo belangrijk is.

#sport #samenlopen #nieuwkomers #nederlands  


Kamran, Katarzyna, Kinga en Gosia

Kamran, Katarzyna, Kinga en Gosia volgen alledrie Nederlandse les bij CVO Crescendo (2.1 en 2.2). Het Vrijbroekpark en met name de rozentuin, is een van hun favoriete plekken in Mechelen. "Ik woon vlakbij het Vrijbroekpark en ga daar regelmatig wandelen. Ik haal graag mijn neus op in de rozentuin," zegt Kamran. "Er is toch niets heerlijker dan een roos die goed ruikt?" Ook Katarzyna is fan: "We wandelen hier vaak. Soms gaan we fietsen of spelen we badminton. We ontmoeten hier vaak vrienden. Dan picknicken we in het gras of eten we een dessert in een van de restaurants."

#picknick #wandelen #badminton #fietsen


Ng Sauw Thjoi

Ng Sauw Thjoi is journalister en stichter van 'Welcome in Mechelen'.

"Als ik tijd heb, ga ik met onze hond naar het Vrijbroekpark voor een 'koffie Veerle'. Veerle was een oudere dame die een hondje had. Elke dag dronk ze haar koffie op het terras van brasserie 't Park en vroeg ze bij de koffie wat koekjes voor haar hond. Om hun trouwste klant te eren, voegden de uitbaters een drankje toe aan hun menukaart, dat ze naar haar vernoemden: 'koffie Veerle'. Dat is een grote tas koffie met hondenkoekjes."

#koffie #hond #koekjes


Ida

Ida is al meer dan 10 jaar vrijwilliger bij 't Klapgat, een conversatietafel waar anderstalige nieuwkomers Nederlands kunnen oefenen;

"’t Klapgat is eigenlijk ontstaan in ’t Vrijbroekpark. Rita, een Belgisch-Argentijnse vrouw die ik had leren kennen tijdens een conversatietafel Spaans, had me uitgenodigd voor een infonamiddag in het zaaltje in het gebouw 'In ‘t Vrijbroekpark'. Een medewerker van Vormingplus stelde het project toen voor. Er waren veel geïnteresseerden en kandiaat-vrijwilligers. Ook vrijwilligers Lieve, Yolande, Denise en Annie waren er toen bij. Samen zijn we toen gestart als vrijwilliger."

#klapgat #vrijwilliger #nederlands


Ontdek hier meer over het Vrijbroekpark