Nicole: "Zo dankbaar dat mensen die ik niet eens ken, me elke dag helpen met Vino."

Nicole Blavier woont op de Bruul. Nicole is niet meer zo mobiel en helaas is de lift in haar gebouw stuk. Sinds een tijdje kan ze dus niet meer naar buiten om haar hondje Vino, een chihuahua, uit te laten. Tot voor kort hielpen de winkelmeisjes van de boekenwinkel op de Bruul haar uit de nood. Maar ook deze zaak sloot noodgewonden de deuren door het coronavirus.

"Ik zat toen echt even in zak en as," vertelt Nicole. "Ik heb geen gsm of internet en wist dus ook niet dat de stad een oproep naar vrijwilligers voor hulpbehoevenden had gelanceerd. Gelukkig raadde mijn dochter me aan om naar de stad te bellen. Zij brachten me in contact met vrijwilligers die me nu helpen. Echt fantastisch, vind ik dat!"

"Elke ochtend om 10u komt Klaas om Vino uit te laten. Om 12u en om 18u komen Sofie en haar vriend me helpen. 's Avonds om 21u komt er nog een kennis van me en helpt vrijwilligster Inge me ook nog. Ik ben zo dankbaar dat ik kan rekenen op een heleboel mensen, die ik eigenlijk niet eens ken. Ik ben echt een tevreden vrouw."

 

>>> Lees het volgende verhaal