Marjolijn doet boodschappen voor haar buren

Marjolijn is 32 en woont sinds kort in Bonheiden. Hoewel ze haar buren nog niet lang kent, wil ze toch iets betekenen voor hen. 

"Ik werk als kinesitherapeute en leerkracht in het bijzonder onderwijs," vertelt Marjolijn. "Maar daar kan ik momenteel niet zoveel meer doen. Toen ik van school naar huis werd gestuurd, heb ik me meteen opgegeven als vrijwilliger. Via het platform van de stad stelde ik me kandidaat om boodschappen voor anderen te doen en te helpen in de zorg. Ik zag het namelijk echt niet zitten om vijf weken niets te doen."

"Een dag later kreeg ik al telefoon van een medewerker van Stad Mechelen. Zij bracht me in contact met Nathalie. Nathalie woont in mijn buurt en kon hulp gebruiken bij haar boodschappen. Ondertussen ging ik al twee keer voor haar naar de winkel. Wanneer ik de boodschappen bij haar thuis afzet, betaalt ze me meteen terug via een QR-code in mijn bank-app. Zeer vlot en zonder contact!"

"Sinds we elkaars telefoonnummer hebben, houden we contact via WhatsApp. Ik vind het fijn dat ik door dit vrijwilligerswerk nieuwe mensen leer kennen. De komende weken wil ik zeker nog voor meer mensen boodschappen doen of klusjes opknappen." 

 

>>> Lees het volgende verhaal