Lieve maakt mondmaskers voor haar ex-collega's en winkels uit de buurt

Lieve werkte 42 jaar als verpleegkundige. Nu is ze op pensioen.

“Door de uitbraak van het coronavirus vond ik het mijn taak om mijn oud-collega’s te steunen. Ik begrijp heel goed hoe moeilijk zij het nu hebben. Ik besloot om mondmaskers te maken.  De verantwoordelijkheid die zij dragen, is enorm. Jarenlang droeg ik zelf een mondmasker. Ik ken dus goed het belang van een mondmasker en weet hoe ze moeten zitten, uit welk materiaal ze gemaakt worden …”

“Het materiaal voor de mondmaskers vond ik in de plaatselijke Delhaize. Koen, de winkelverantwoordelijke, bestelde extra materiaal en gaf me gratis doekjes mee. Op zijn vraag maakte ik ook mondmaskers voor zijn personeel. Nadien belde ik ook met heel wat andere handelaars uit de buurt: de slager, banken, de groenteboer. Ook zij hadden interesse in mondmaskers en reageerden positief op mijn initiatief.”

“Na een kleine week had ik al meer dan 200 mondmaskers genaaid. En ik ben vast niet de enige. ‘You’ll never walk alone’ is mijn lijflied. Samen doen we ons best en helpen we elkaar.  Ik voel me alvast heel goed bij dit vrijwilligerswerk. Ik zie het als mijn burgerplicht om me nuttig te maken tijdens mijn pensioen.”

 

>>> lees het volgende verhaal