Leen ging plasma doneren aan het Rode Kruis

Leen woont in Mechelen maar werkt in Antwerpen. Ook zij doet nu aan telewerk, maar wilde zich ook naast haar werk nuttig maken voor de gemeenschap.

"Ik heb geen kleine kinderen meer, dus heb ik mijn handen grotendeels vrij. Mijn zoon zit in quarantaine in zijn kot in Gent en ook met mijn achterneefjes mag ik nu geen fysiek contact hebben."

"Vroeger was ik bloeddonor bij het Rode Kruis. Maar de laatste jaren had ik geen contact meer met de donorcentra. Toch is mijn affiniteit met het werk van het Rode Kruis steeds gebleven. Onlangs vernam ik dat het Rode Kruis een donoroproep deed. Ook in deze coronaperiode is het belangrijk dat er voldoende bloed en plasma beschikbaar blijft. Jammer genoeg denken veel mensen dat het door de coronacrisis niet mogelijk is om bloed of plasma te doneren, maar dat kan nog steeds heel veilig." 

"Ik heb als plasmadonor een kleine bijdrage kunnen leveren en zal dat in de toekomst nog geregeld doen. Het is eenvoudig, het kost weinig tijd of moeite en geen geld. Ik roep iedereen die gezond is dan ook op om hetzelfde te doen."

 

>>> Lees hier het volgende verhaal