Fabienne: "Heerlijk om ouderen te zien genieten van mijn muziek!"

Fabienne is 49 jaar. Ze woont in Duffel, maar werkt in Mechelen. Ook zij reageerde op een oproep voor vrijwilligers.

“Mondmaskers maken, dat is niets voor mij. Maar muziek maken, dat is me echt op het lijf geschreven. Ik vroeg me natuurlijk wel af hoe dit op een veilige manier zou gebeuren. Het was dan ook een geruststelling dat ik op het binnenplein van rusthuizen kan spelen, terwijl de bewoners op een veilige afstand blijven.

“Op dinsdag 23 maart gaf ik mijn eerste optreden in het Hof van Egmont. Meer dan 50 bewoners zaten op het gelijkvloers klaar aan het raam om naar mij te kijken en te luisteren. Ook heel wat bewoners op de andere verdiepingen zaten aan hun raam.”

“Verschillende liedjes passeerden de revue: van Bart Peeters en Yevgueni tot Dolly Parton. Het publiek zong mee waar ze konden. Het deed me zoveel plezier om de mensen te zien genieten. Ze waren ontzettend enthousiast. Het personeel vroeg me zelfs een bisnummer te spelen en de directrice stuurde me achteraf nog een email om me te bedanken. Dat deed deugd.”

Fabienne is nog niet klaar met spelen. Er staan nog optredens op de planning in het woonzorgcentrum van Duffel, waar haar schoonmoeder woont. Ook staat ze in contact met andere woonzorgcentra in Mechelen.  “Hopelijk blijft het nog even mooi weer, want dat is nodig om op de binnenpleinen te blijven zingen en spelen.”

 

>>> Lees het volgende verhaal