Chanel is schoolbuddy

Chanel is 25 en woont in Mechelen. Samen met haar mama baat ze de Croque ‘n Roll op de IJzerenleen uit. Sinds de horeca dicht moest, is ze technisch werkloos en besloot ze anderen te helpen. 

"Hiervoor was ik al schoolbuddy voor Lana, een superlief kindje uit de basisschool van het Scheppersinstituut. Maar om privacyredenen kon men mij haar gegevens niet bezorgen. Ik voelde me nutteloos en lanceerde via mijn eigen Facebookpagina alvast een oproep om mensen te helpen bij het opvangen van kinderen of om boodschappen te doen.

Via de website van stad Mechelen schreef ik me ook in als muzikante. Maar uiteindelijk werd het toch weer buddy. Ik ben nu buddy van twee kindjes uit de lagere school, broer en zus. Ik help hen bij de oefeningen die ze van school krijgen en leg hen uit waar ze fouten maken. Het was wel even zoeken naar een goede manier, want via de telefoon is het niet altijd gemakkelijk. 

De kinderen en hun ouders zijn echt dankbaar dat ze geholpen worden. Dat doet me deugd. Ik kan vrijwilligerswerk alleen maar aanraden!"

 

>>> Lees hier het volgende verhaal