Beiaardier Eddy Mariën speelt verzoeknummers

Veel ligt dezer dagen stil in Mechelen. Maar de beiaardier, die blijft spelen voor de Mechelaars. Op een veilige afstand. Elke zaterdag om 11.30u en elke zondag om 15u. En jij kan mee kiezen welke nummers stadsbeiaardier Eddy Mariën op die momenten speelt. Vul hier jouw keuze in.

Voor Eddy is het even wennen aan de nieuwe situatie. "Ik vind het fantastisch om nu te mogen spelen. Toch heb ik er een dubbel gevoel bij. Ik ben namelijk gewoon om voor een volle stad te spelen en nu is die leeg. Toch lijkt het alsof er door de huidige situatie beter geluisterd wordt naar de beiaard. Er zijn minder omgevingsgeluiden en veel mensen doen in crisistijd aan verstilling en introspectie. Ze gaan op zoek naar waarden als verbondenheid.

En wat creëert meer verbondenheid dan muziek? Denk maar aan nummers als  ‘you’ll never walk alone’ of 'We zullen doorgaan' die uit volle borst worden meegezongen. 

Het zou geweldig zijn als er na de crisis op de Grote Markt een zangstonde zou plaatsvinden en alle Mechelaars een nummer of twee meezingen met de beiaard."

 

Filmmaker Laurens Van Hove interviewde Eddy voor zijn project My Corona.

 

>>> Lees het volgende verhaal