De Sint Brengt Soep

Er was een budget toegekend door de stad Mechelen om gratis soep aan te bieden aan de 65plussers van Heffen op de donkerste dagen van het jaar.

Er werd gevraagd om groenten te bekomen via Foodsavers maar door de economische crisis konden ze ons niet ondersteunen. Er waren extra groenten gezaaid in de moestuin, de oogst was behoorlijk. Er was een wekelijkse samenwerking tussen jongeren en tuinhierders.

Het logo, ezelkarretje met soep, werd ontworpen door de jongeren en hun begeleiders, de etikettering moest correct zijn, soeppotten met deksel geschikt voor voeding werden besteld.

Er werden extra groenten en bouillonblokjes aangekocht, de soepbereiding verliep volgens planning. Er was steun van Okra Heffen, ze zorgden voor extra kookpotten en een grote mixer.

Aan buren en via Hoplr en Facebook werd er gevraagd naar gegevens van 65plussers.

"Beste buur

Eind november willen de jongeren van De Hefboom in Heffen, in samenwerking met VZW Tuinhier Mechelen en enkele buren de gepensioneerden van 2801 Heffen verrassen. We zijn op zoek naar namen en adressen van gepensioneerden. Kan jij ons helpen? Mail naam en adres voor eind oktober naar Benjamin.Janssens@Emmaus.be Bedankt voor je hulp.

De jongeren van De Hefboom"

Vlug hadden we tweehonderd namen. De productie werd aangepast. De eerste 80 liter soep werden door de jongeren, met het transport van hun ezelkar, bedeeld aan de leden van de Okra. De rest van de soep werd bedeeld door de jongeren en hun begeleiders met de ezelkar. 

Ook de Sint zorgde voor wat lekkers. De ouderen van het dorp genoten van deze attenties.

Dankzij de steun van velen hebben we de jongeren in een positief daglicht kunnen brengen en hebben de ouderen meer sympathie voor de jongeren van De Hefboom. Een gedachte is dat de jongeren in de toekomst een soepronde gaan uitbouwen en deze met hun ezelkarretje te verdelen.