Ziehier een kort verslag van de eerste editie van De Notercamping. Je leest het goed, er wordt al nagedacht over een vervolgeditie in 2022.

We verwelkomden zo’n 15-tal kinderen op de camping, waarvan er 10 ook effectief bleven slapen. We konden rekenen op een 10-tal enthousiaste vrijwilligers voor het opzetten, uitbaten en afbreken van de pop-up camping.

 

Vrijdag rond de middag startten we met de opbouw. Tegen 18u waren ook de tentjes van de meeste campinggasten opgezet waarna de kinderen konden genieten van de verschillende spelen die aanwezig waren op de camping. Tegen 19u kwamen de eerste buren langs voor de burendrink. Die was toegankelijk voor alle buren. Rond de klok van 8 werden we verwend door een mini-optreden van buurman Frank en zijn gastmuzikant Kris. Zij vrolijkten de burendrink op met wat muziek. Dat werd zeer gesmaakt en bij momenten zelfs meegezongen. Om 21u was het dan de beurt aan Meneer Zee. Meneer Zee had verhalen mee voor de kinderen. Niet alleen voor de kinderen, zo bleek. Jong en oud  luisterden geboeid. Rond de klok van 22u sloot Meneer Zee af. De kleinsten gingen slapen en de oudere kinderen vertrokken voor een sporentocht. Tegen 23u30 sloten we de camping af en werd de camping enkel nog bezet door de vrijwilligers die voor de nachtwacht zorgden.

 

Zaterdag rond de klok van 7u kwamen de eerste kinderen uit hun tent. Er was voor hen een ontbijt voorzien, dankzij enkele vrijwilligers die al vroeg uit de veren waren. Daarna sloten we de camping af. Tegen de middag lag het grasplein er weer vredig en netjes bij, zoals voorheen.

 

Naast de subsidie konden we voor de spelen ook gebruik maken van het uitleenmateriaal van de Stad Mechelen aan zeer democratische prijzen. De Stad Mechelen was zo een belangrijke partner van De Notercamping. Onze welgemeende dank aan al wie dit mee mogelijk maakte: de personen die de verkeersborden kwamen plaatsen, jij en je collega’s, de mensen van de uitleendienst en uiteraard het schepencollege die ons initiatief en de subsidie goedkeurden.

 

De reacties van de buren waren zeer enthousiast, zelfs van de mensen die er niet bij konden zijn. Er worden al plannen gesmeed voor de editie 2022.