De allergiekaart van Sofie

 

Heb je een voedselintolerantie of -allergie? Sofie werkt aan een interactieve allergiekaart van Mechelen, waar je zelf makkelijk allergievriendelijke horecazaken kan invoeren of bekijken.

 “Tot voor kort wist ik niks over voedselallergieën of -intoleranties. Tot mijn zoontje Matteo ermee te maken kreeg. Hij veranderde van een vrolijke baby in een ongelukkige peuter. Na een heuse zoektocht bleek dat hij geen suiker en fruit kan verdragen. Allergievriendelijke alternatieven vinden is moeilijk en tijdrovend. Ik maak nu zoveel mogelijk zelf, maar soms is het leuk om zorgeloos op restaurant te kunnen gaan.” 

“Daarom ben ik bezig met een interactieve allergiekaart van Mechelen waarop mensen of horecazaken zelf een locatie kunnen labelen als ‘allergievriendelijk’. Nog beter is als die zaken aan hun voordeur een label hangen en op hun menukaart allergie-iconen zetten. Online kennis delen en eetzaken motiveren om een aanbod te creëren voor mensen met een allergie maakt ons leven en vooral dat van Matteo een pak smakelijker.”