Buurtfeest Lange Nieuwstraat

Om de zomer te vieren, organiseerden we op 21 en 22 augustus de tweede editie van ons buurtfeest! 

 

We starten de feestelijkheden op zaterdag met een burendrink, waar de hele buurt elkaar leerde kennen. De buren vormden een grote cirkel, iedereen had zijn eigen hapjes en drankjes mee. Fijn om te praten met al die nobele onbekenden uit de buurt. Er waren vooral mensen van de Lange Nieuwstraat, de Groenstraat en de Louizastraat. 

 

Nadien werden we verrast door een regenbui. Veel buren gingen thuis even gaan schuilen voor de regen en de storm. 

 

Om 20u startte het optreden van Niels & friends. De "Friends" waren Patrick Riguelle en Harmen Goossens. We genoten van een intiem concert. Niels praatte de liedjes aan elkaar en vrolijkte iedereen op, Patrick zijn stem zette de buurt in vuur en vlam en Harmen's cello was betoverend mooi. Het bleef maar gieten. Gelukkig hadden enkele buren een paar tenten aangesleurd waar we konden onder zitten. 

 

Onze straat werd twee dagen lang omgetoverd tot een autovrije speelstraat. Het was fijn om te zien hoe de kinderen van de buurt samen speelden met ballen en fietsen, terwijl de ouders een koffie dronken samen. Op zondagmiddag bestelden we zelfs allemaal samen eten en aten dit op aan een lange tafel op de straat. 

 

Geslaagde editie, ondanks de regen af en toe!