Buurtfeest Kleine Kapelseweg

Op 27 augustus 2022 vond de 19de editie van het buurtfeest kleine Kapelseweg plaats. Het straatcomité organiseert elk jaar 3 activiteiten om de buren dichter bij elkaar te brengen. Wat toch wat bijzonder is aan de buurt is dat de buren met een paar huisnummer behoren tot het dorp van Leest en de buren aan de overkant bij Hombeek horen. Dit brengt alleszins geanimeerde gesprekken op gang en is voor de nieuwe buren die niet uit de dorpen afkomstig zijn en leuk stukje dorpsgeschiedenis waar maar al te graag wordt over verteld bij een lekker maaltijd, wat muziek of leuke animatie.

Er hadden in totaal  hebben 55 buren deelgenomen aan de BBQ. Om 18uur zijn we gestart met het aperitief en hebben we ook 5 nieuwe gezinnen verwelkomd! Helaas moesten we ook stilstaan bij het overlijden van onze buurvrouw Renilde die de trekkende motor was van het straatcomité.  We waren dan ook heel blij te vernemen dat één van de nieuwe buren mee de schouders wil zetten onder de werking van straatcomité.

Er werd een speelhoek van jong en oud alsook gocarts voorzien voor de kinderen. Een buurmeisjes zorgde voor een fotoshoot van elk gezin als aandenken aan deze mooie dag.

Ook voor onze 94 jarige buurvrouw werd goed gezorgd er staan altijd buren klaar om haar veilig weer thuis te brengen na elke activiteit.

In het bijzonder vermelden we ook de luxe die we hebben om gebruik te kunnen maken van de hangar van landbouwers Bert Schillemans en Ann Selleslagh. De locatie leent zich niet alleen goed voor dit buurtfeest maar het geeft aan alle buren, jong en oud, ook een kijkje achter de schermen van het zware beroep van onze Mechelse landbouwers.  

Omdat we de afgelopen 2 jaren toch heel wat verjonging is de straat gekregen hebben willen we het komende kalanderjaar wat vernieuwing brengen in het aanbod. Na de stille COVID periode willen de buren graag nog dichter bij elkaar brengen. Hiervoor hebben we alvast een enquête laten invullen door de deelnemers en de mogelijkheid om aan te sluiten bij de organisatie van de activiteiten. 

Het was alleszins alweer een geslaagd buurtfeest voor jong en oud!