Buurtcomité Kapelseweg - jaarprogramma : fotozoektocht en Kapelseweg Kermis

Fotozoektocht

Ter voorbereiding op het straatfeest werd bij het begin van de vakantie in elke brievenbus een uitnodiging en een deelnameformulier van de fotozoektocht in de brievenbus gestoken. Alle nieuwe bewoners kregen in juni een bezoekje dat 2 doelen had: onze activiteiten voorstellen en het bestand met de emailadressen aanpassen. Midden augustus werd een herinneringsmail i.v.m. de zomerkermis en de fotozoektocht verstuurd naar alle straatbewoners.

Marcelleke (bijlage 1) werd in een voortuin geplaatst met de boodschap (bijlage 2) hem na één dag weer in een andere voortuin te plaatsen zodat iedereen er aan herinnerd werd dat we na twee sabbatjaren eindelijk terug bijeen zouden kunnen komen. De hele straat leefde mee. Het samenhorigheidsgevoel was zeker aangewakkerd.

Kapelseweg Kermis

Ondertussen waren de leden van het comité al een tijdje bezig met het voorbereiden van de optredens, het organiseren van een bingo en het zoeken van prijzen. Er werd ook een samenwerking aangegaan met een lokale brouwer om een Kapelseweg Champagnebier uit te brengen.

Op donderdag 1 september schoot het actiecomité van de Kapelseweg Kermis dan echt in gang om alles in gereedheid te brengen voor het straatfeest van zaterdag 3 september. Gelukkig konden we zoals altijd rekenen op vele vrijwilligers.

De gehuurde koelcel, tafels en stoelen van de stad Mechelen werden geleverd. De geluidsinstallatie werd geleverd. De hangar van Paul en Suzanne werd leeggemaakt en opgeruimd. Het lees- en knutselhoekje en het fietsparcours voor de kinderen kreeg vorm. De nodige aankopen werden gedaan… Vrijdag werd de hangar versierd en werden er hapjes en desserts gemaakt voor het desserten buffet.

Ondertussen zagen we de laatste kinderen door de straat lopen om nog tijdig hun fotozoektocht formulier binnen te brengen.

Zaterdagmiddag om 16u mochten we onze eerste gasten verwelkomen. Het werd een leuk weerzien met velen die we al een tijdje niet meer zagen. De Kapelseweg kermis is toch een vaste waarde bij de meeste straatbewoners. Jong en oud, anciens en nieuwe bewoners, alleenstaanden en gezinnen met kinderen, … Iedereen kreeg een etiket waarop zijn / haar naam en huisnummer stond om de drempel tot gesprekken nog te verlagen; “Ah, jullie wonen nu in het huis van “tenke Jeanne”, aangename kennismaking!”. Ondertussen werden ook de laatste deelname formulieren binnengebracht. De teller stond op éénenveertig deelnames, waarvan elf gezinnen alles juist hadden ingevuld. De schiftingsvraag besliste dat neo-bewoner Ann van nummer 44 met de hoofdprijs aan de haal ging. Een fles Kapelseweg Champagnebier en een gratis etentje op de volgende kermiseditie.

We hadden honderdvijftig inschrijvingen dus het werd al snel gezellig druk op den hof van Paul en Suzanne. Iedereen kreeg een glaasje cava, champagnebier van de Kapelseweg of vers appelsap aangeboden. De catering bereidde z’n paella voor en de hapjes werden geserveerd door enkele vrijwilligers. Ook de toog werd bemand door vrijwilligers. Elke deelnemer kreeg een glaasje cava aangeboden. Er werd duchtig bijgepraat. Onze voorzitter gaf een welkomstspeech waarin duidelijk vermeld werd dat onze activiteiten de steun genoten van de Stad Mechelen. Om 18u konden de eerste mensen aan tafel en al snel zat de hangar vol. Na het eten begonnen Anne en Willy aan de presentatie van de Kapelseweg versie van Tien Om Te Zien. Er volgende een free podium met optredens van Nicole & Hugo, Get Ready, Erik & Sanne, Blondie, Natalia, … De sfeer zat er al snel in.

Na de optredens werd er muziek opgezet voor de allerkleinsten en begonnen de kinderen aan hun eigen fuifje terwijl de volwassenen weer aanschoven aan een uitgebreid desserten buffet.

Elke aanwezige kreeg nog een bingoformulier en na het dessert volgde een Bingo.

Na de bingo ging de muziek wat luider en ontstond er een gezellig feest dat tot in de vroege uurtjes doorging.

Het deed dan bij sommigen van het comité en enkele vrijwilligers de dag nadien wel wat pijn toen we verzamelden om alles weer op te ruimen en netjes achter te laten zodat boer Paul op maandag weer zonder problemen in z’n hangar kon.

Er werd nog nagepraat en met een blij gevoel teruggekeken op deze mooie editie van onze Kapelseweg kermis. Iedereen had er van genoten.