Achterwets Feest (Battel)

De Corona-crisis heeft ons maanden belemmerd om samen te feesten. Op zaterdag 31 juli hebben we met Achterwets Feest een eerste voorzichtige poging gedaan om de buurtbewoners terug samen te brengen. ‘Achterwets’ is een Battelse buurt die men vaak vergeet. Festiviteiten gaan meestal door in het ‘centrum’ van Battel en op Achterwets valt er niets te beleven.

Met ‘Achterwets Feest’ hebben we hier verandering in willen brengen. Rondom café ‘In het Bergske’ hebben we getracht er een heuse familiedag van te maken. Door het slechte weer zijn enkele van onze plannen niet door kunnen gaan, maar afgaande op de commentaar van de bezoekers en deelnemers zijn we er toch in geslaagd om iedereen een leuke 1ste editie van ons evenement te bezorgen.

In de namiddag hebben lokale muzikanten de kans gekregen om een deuntje te spelen op het terras zodat de bezoekers het slechte weer wat konden vergeten, in de tenten konden groot en klein zich amuseren met de volksspelen.

Tegen de avond hadden we een etentje voorzien waarop de buurtbewoners op voorhand konden inschrijven. Maar liefst 87 deelnemers zijn mee komen genieten van een overheerlijke paella en de kinderen konden zich tegoed doen aan lekkere hotdogs.

Als kers op de taart hadden we een optreden van La La Blues voorzien. Een kersvers muzikaal project dat authentieke covers uit het muzieklandschap brengt waarin ze zelf graag gedijen. Gedurende het eerste uur brachten ze zalige luistermuziek terwijl de mensen aan het eten waren. Na een korte pauze brachten ze nog een setje dat de sfeer er helemaal in heeft gebracht.

Wat later op de avond als er een deel van de mensen naar huis was en de regen met bakken uit de lucht viel hebben de muzikanten nog een intiem setje gespeeld, puur akoestisch tussen de deelnemers aan tafel…zonder micro, zonder versterking….puur natuur.

Vanwege de Corona-pandemie is het nog steeds oppassen wat je doet, maar het was voor veel deelnemers zo’n bevrijdend gevoel om mekaar terug te ontmoeten, een babbeltje te kunnen slaan, samen iets te drinken en dat alles genietende van een streepje muziek op de achtergrond.

In verband met de opmerkingen van sponsoringen zijn we zeker aan de slag gegaan. Samen met nog een andere lokale sponsor is het café mee tussengekomen in de kosten waardoor we niet in de problemen gekomen zijn.