Muizen spookt 2022

Vorig jaar was, ingevolge coronamaatregelen,   er een korte, doch heftige Halloweenavond.

 Dit jaar trok dorpsraad Muizen  terug alle registers open om de inwoners van Muizen een leuke avond te bezorgen en hen de gelegenheid te geven om een stukje van Muizen te verkennen. Het thema van dit jaar was dan ook volledig gewijd aan corona.  Corona heeft immers heel veel druk gelegd op de schouders van verpleegkundigen, zorgmedewerkers, dokters…….

Deelnemers konden aan den lijven ondervinden  wat er vorig jaar tijdens de corona  in de zorgsector fout liep.   Griezelen verzekerd.

Dorpsraad Muizen tracht  ieder jaar historische, prachtige gebouwen of  bijzondere natuurelementen onder de aandacht  te brengen.. Voor deze editie was  het dorp van Muizen  en het natuurgebied van de Baarbeekvallei  ondergedompeld in een Halloweensfeer,  een wandeling van ongeveer 3 km met een 61 tal figuranten en medewerkers. De dorpsraad mocht dit jaar rekenen op de medewerking van een bedrijf dat op een aantal plaatsen de belichting kwam verzorgen.

Bij de  start was  aan de catacomben  van het vroegere café ‘den Apollon - nu Bermilas geheten, kwamen de talrijke verklede deelnemers samen,  velen veel te vroeg.   De sfeer zat er van bij het begin in.  Via  de kerktoren van de St Lambertuskerk  bereikten de deelnemers    Dijleberg  en  de  Dijle.  De Baarbeekhoeve is een deel van de Muizense geschiedenis en mocht dus niet ontbreken op deze wandeling. Het eindpunt bereikten wij in school ‘ De Bel’ waar er nog kon nagepraat worden en de jongsten onder ons nog van de schrik kon bekomen op een springkasteel.