Corina uit Roemenië

Mijn verhaal is geen triest, maar wel een liefdesverhaal. Ik kwam naar België omdat ik in die tijd net mijn man had leren kennen en we onze relatie een kans wouden geven.

Hey. Mijn naam is Corina en mijn migratieverhaal begint ongeveer 13 jaar geleden.

In september 2010 kwam ik naar België. Mijn verhaal is geen triest, maar wel een liefdesverhaal. Ik kwam naar België omdat ik in die tijd net mijn man had leren kennen en we onze relatie een kans wouden geven. Hij was voordien al naar hier gekomen. Ik was toen nog masterstudente in Boekarest en dus pendelde ik de volgende twee jaren tussen Roemenië en België.

Ik wist helemaal niets van het leven in België. Zeker de taal was totaal onbekend voor mij. Ik kende geen woord Nederlands en ik sprak in die tijd enkel Engels. Ik moest een inburgerings- en taalcursus volgen en dat heeft me enorm geholpen om werk te vinden.

Helemaal in het begin werkte ik als poetsvrouw totdat mijn studies erkend werden en ik wat beter Nederlands sprak. Zo kon ik solliciteren bij verschillende bedrijven. Mijn eerste opleiding tot maatschappelijk werker lukte jammer genoeg niet. En na een zoektocht van vijf jaar en nadat we een huis kochten in Willebroek, kreeg ik een andere kijk op mijn loopbaan.

Op dit moment woon en werk in Willebroek. En doe ik een job als parochiaal medewerker waarin ik heel gelukkig ben. Ik heb twee kinderen en een man en samen vormen we een klein, gelukkig gezin.
Ik erken wel dat het leven of het pad tot hiertoe niet altijd even makkelijk is geweest.