Wie is Shamisa Debroey?

Shamisa Debroey, 30 jaar

 

"Ik ben een 30-jarige tekenaar en culturele organisator. Ik ben een krullenbol met gevoel voor humor. En met veel liefde kind aan huis bij het CC & H30. Opgegroeid in de stad, bijdrager van kunst in het straatbeeld."

Beluister het audiofragment 

 

'Ik houd ervan om kunstenaars samen te brengen' 

Shamisa vertelt over:

  • H30

Kunstenfabriek voor jongeren in de stad.

"Weinig mensen weten dat mijn allereerste ervaring als muurtekenaar in Mechelen was, in een toen nog minder bekend plekje met de naam: H30. Een oud stadsgebouw werd verbouwd tot de toffe plek die het vandaag is. Ik kwam net terug van een stage in Londen en voelde me in de kleine stad Mechelen wat verloren. Via een oproep leerde ik H30 kennen en kon ik samen met mijn beste vriendin deze muur bekladden. Ik leerde er die week ook graffeur Gijs Vanhee kennen en de rest is geschiedenis."

#kunst #jeugd #blij

Het Vrijbroekpark 

"Voor mij het schoonste park van Mechelen.

Als mensen me vragen waar ik mijn inspiratie als kunstenaar heb gehaald in Mechelen dan zeg ik: het Vrijbroekpark. In mijn jeugd was Mechelen een grijze en betonnen stad. Maar mijn grootouders woonden net naast het park. Mijn dagen spendeerde ik in dat park. Van het eerste ijsje tot mijn eerste lief ... Dit park kent al mijn geheimen. Met alle kleuren en soorten bloemen in het park kan ik er blijven kijken. Een goed tourtje lopen door de paadjes, of een creme-glace aan 'den Tennis' zijn een echte aanrader!" 

#natuur #kind #relax 

 

 

  • Het Cultuurcentrum      Ontdek meer over Shamisa en Mechelen 

www.shamisadebroey.com

@Shamillustrates 

www.h30.be

www.mechelen.be/vrijbroekpark