Wie is Lorena?

Lorena komt uit Brazilië en kwam in april 2017 naar België om haar master in de theaterstudies aan het RITCS in Brussel te behalen. Het plan was om na de tweejarige opleiding terug naar huis te keren. Maar ze had niet gerekend op de liefde. Omdat Lorena al wat Nederlands sprak en haar verloofde geen Portugees, was de keuze voor Mechelen snel gemaakt. Ondertussen zijn ze verloofd.

 

 

Lorena vertelt over:

Haar eerste dagen in België

"Tijdens mijn eerste dagen in België dacht ik dat ik zou sterven. Zo koud was het hier! In mijn thuisland Brazilië was het immers altijd warm. Een dikke trui staat voor mij bijna symbool voor mijn eerste tijd in België.

Mijn eerste dagen in Brussel waren verwarrend. Ik sprak de taal niet en was overweldigd door alle nieuwe indrukken en het drukke Brussel. Ik worstelde met het maken van vrienden, de taal, gewoontes die me vreemd waren en discriminatie.

Voor ik op het vliegtuig naar Brussel stapte, zei mijn moeder nog: "People are people everywhere". Deze woorden gaven me kracht. Die kracht en sterkte wil ik ook doorgeven aan anderen in Mechelen.

Ook de werknemers van het Agentschap Integratie & Inburgering en van de taallessen waren heel behulpzaam en vriendelijk. Deze kanalen zijn heel belangrijk om iedereen die hierheen komt zich welkom te laten voelen en op weg te helpen. 

#koud #trui #nieuwetaal

 

Mechelen

"Mechelen is een relatief kleine stad en doet me daarom soms denken aan mijn thuisstad in het regenwoud. Mechelaars delen een liefde voor de goede dingen en gezellige tijden. De inwoners van de stad staan altijd open voor nieuwe mensen, nieuwe ideeën en toekomstperspectieven. De stad leeft en is altijd in verandering. Ik kan hier mijn liefde voor theater en film ten volle benutten in de culturele organisaties die overal te vinden zijn."

#bruisendestad #opengeest

 

 

Café De Gouden Vis, Nauwstraat 7

"Binnenkort trouw ik met mijn verloofde. Het feest gaat door in een van onze favoriete cafés in de stad: De Gouden Vis. Het wordt een heel internationaal feest. Mijn familie en vrienden uit Brazilië komen meevieren en we combineren Belgische en Braziliaanse tradities. Mijn speech geef ik in drie talen: Nederlands, Portugees en Engels. Uiteraard zal er ook lekker veel Braziliaans eten zijn." 

#cafe #feest #tradities

 

De toekomst 

"Ik hoop dat ik in de toekomst als leerkracht kan blijven werken en me kan blijven bezighouden met film en theater. Ik zou graag iets teruggeven aan de stad en haar inwoners. Het klinkt cliché, maar meer liefde en begrip voor elkaar maken de wereld een mooiere plek. Ik geloof dat het delen van verhalen mee kan bijdragen aan deze toekomst. 

Het zijn de mensen, hun dromen en hun verhalen die de stad maken wat ze is."

#leerkracht #film #theater #dankbaar