Astrid tekent voor het zorgpersoneel

Astrid Chamberland is 26. Ze verhuisde vorig jaar van Zemst naar Mechelen en is fan van de stad. Ze is deeltijds leerkracht beeldende kunst en maakt daarnaast tekeningen, illustraties en animatiefilmpjes in ARTenova. 

"Vorige week zag ik een golf aan solidariteit opkomen in mijn omgeving. Mensen boden aan om boodschappen te doen, de hond uit te laten of plaatsten knuffelberen aan het raam. Mijn sympathie en medeleven groeide met de dag. 

Ook ik wilde iets betekenen en nam dat letterlijk: een blad be-tekenen. Een boodschap delen, in woord en beeld. Ik maakte een tekening in mijn schetsboek en schreef er een boodschap voor het zorgpersoneel bij. Ik mailde mijn werk door naar de Mechelse woonzorgcentra, en deed ook een paar tekeningen op de post, om die ook fysiek tot bij de mensen te brengen.

Ik wil me met mijn boodschap niet alleen naar zorgverleners richten, maar naar iedereen: blijf radicale en gezonde zachtmoedigheid verspreiden. Je krijgt elke dag de kans om een betere toekomst te maken voor jezelf en elkaar. En dat begint vaak met een klein en onbaatzuchtig gebaar."

 

>>> Lees het volgende verhaal