Buurtparlement Heihoek

Hierbij een kort verslag & foto’s van de activiteit die het Buurtparlement Heihoek met oa de steun van stad Mechelen (BEN) organiseerde. Deze activiteit vond plaats op Valentijnsdag 14/02/2022 tussen 16u en 20u in de Karmelietentuin.

Het grootste aantal van de aanwezige buren (30-40tal) kwamen toe voordat het donker werd… Dit was tussen 16u45 en 18u45.

Er werden 3 rechtopstaande tafels met 3 papierflappen door De Keeting voorzien met volgende vragen op:

- Wat betekent een fijne buurt voor jou?

- De Heihoek is voor mij….

- Welke activiteiten zou jij graag zien in de Heihoek?

De buurt kon zo erbij noteren wat deze vragen bij hun opriepen… onder andere als dank werd hun een aantal hartvormige koekjes (ingrediënten voorzien door LDC Den Deigem) en warme koffie of muntthee aangeboden.

Ondertussen stond een medewerker van sociale cohesie Mechelen en een medewerker van de Keeting in voor het noteren van contactgegevens en bemerkingen van aanwezige buurtbewoners. De Keeting en J@M zorgde ook voor de lekkere koffie en muntthee. Enkele buurtbewoners die al reeds aan het parlement deelnemen ondersteunden bij het klaarzetten en uitschenken van deze dranken.

Op het einde, rond 20u, werden de vlaggetjes van AMAi en straathoekwerk Mechelen opgeruimd. Net zoals alle tafels en stoelen die voorzien waren door de stadsdiensten. Het was zeker en vast een geslaagde namiddag/avond in de Karmelietentuin!

Eveneens dankzij de flexibiliteit van de Stadsdiensten en het aanvoelen van de verschillende betrokken partners (Sociale Cohesie Mechelen, De Keeting, LDC Den Deigem, J@M en betrokken buurtbewoners.